Klockan är mycket

Har haft ännu en till slappardag med PMS-värk och jag har sovit en hel del, vilket resulterar i att jag är vaken väldigt sent. Men vad gör det. Min kärlek har hittat en sida med massor av ny härlig musik som vi sitter och lyssnar på samtidigt som vi sitter vid varsin dator. Faktiskt väldigt mysigt på sitt sätt.

Ikväll har vi varit hos Maria och Niklas. Bernard fick följa med och träffa lillkatten Malte. De har träffats några gånger innan och de är nära varandra men ikväll så nosade de på varandra och det kommer inte att dröja så länge tills de börjar springa runt och busa. Båda två är så intresserade av varandra.Nu vet jag inte om detta är Malte...men Niklas är den som syns på bilden.


Nu hittar jag ingen bild på Maria. Men det kommer så småningom.


Livet rullar på

Här upp i norr rullar livet på som vanligt. Har faktiskt lite på gång för min egen del så vi får se vad som händer. Jag kommer att meddela lite mer när allt är klart. Helgen har varit underbar. Jag och min kärlek har haft en myshelg som jag sent ska glömma:) Nu ser jag fram emot att åka ner till Umeå och jobba, samt ha väldigt intensiva dagar då jag ska träffa mina barn, och barnbarn under fyra dagar.  Så vännerna får faktiskt vänta till nästa gång jag återvänder. Vilket inte dröjer så länge.

Nu är det härligare ute. Kylan har släppt sitt förlamande tag och idag har jag och kära syster varit ute på en promenad då vi hade lilla B med oss. Sen ikväll var jag och H ute på ännu en runda. Hunden sover nu gott och det är skönt när det är varmare och vi kan vara ute och njuta av vintern. Hoppas nu bara att det mildare vädret håller sig kvar över Jokkmokks vintermarknad. Det som glädjer mig är att sonen Kennie ska åka med mig upp och vara här över marknaden. Hoppas att även Emelie kan fixa så hon kan följa med. Jag håller tummarna för det.

Historiska marknaden Foto: Margaretha Dahl Sandling

Hemlös

Efter att suttit här och beklagat mig över min situation så sköljer det dåliga samvetet över mig. Min tanke går till alla hemlösa, de som bor på gatan och inte kan skyla sig från den hemska kyla som lamslagit vårt land.
Jag blir så arg på mig själv ibland. Här sitter jag i värmen, maten kokar på spisen, och så har jag mage att klaga över livet ibland. Nej nu får jag verkligen ta och skärpa mig!! Usch och fy på dig mamma mu.Nytt år

Ja då var det ett nytt år och jag är tillbaka i gamla spår igen. Arbetslös och fattig som en kyrkråtta. Den enda trösten är väl att jag inte är ensam om denna trista situation. Till veckan blir det att gå runt och lämna CV och visa mitt intresse på olika arbetsplatser, men det ser inte ljust ut. Kanske jag ska försöka hitta mig en praktikplats som kan leda till lite arbete framöver, men jag har hört att det inte är så lätt att hitta sådana platser eftersom så många har blivit uppsagda inom kommunen. Facket skriker väl rakt ut om man tar emot praktikanter.

Ja nog tjatat om det. Livet vänder väl så småningom. Det är bara att fortsätta kämpa och hoppas på att det snart ska vända. Hoppet finns och jag är tjurig så nog ska det lösa sig med tiden.

Här uppe har frosten bitit sig fast. Det är helvetets kallt här och jag går bara ut med hunden när han är nödig, snabba svängar må jag säga. Det känns som att jag lever i ett vakum eller att jag har gjort som björnen, gått i ide. Nog har jag saker att göra men motivationen vill inte infinna sig. Men imorgon har jag bestämt att jag fasiken ska ta tag i att städa bort julen, byta gardiner och storstäda!! Nu får det vara nog med lata dagar.

Vill bara dela med mig av en sådan vacker bild jag fick av en väninna.


God fortsättning!

Jag är dålig ibland med mitt bloggande men vill med detta önska er alla en riktigt god fortsättning på år 2010.
Själv har firandet över nyår varit ganska lugn. Vi var hemma och åt gott i glada vänners lag och det var verkligen trevligt. Bernard klarade sig ganska bra med raketsmällandet men när vi var ute på en runda innan tolvslaget så smällde det lite och den lilla stackarn hoppade rakt upp i luften. Efter att ha läst och hört hur man ska agera så gjorde jag som de lärda har berättat..ingenting och det verkade fungera ganska bra. Visst ville han fort hem men här uppe i norr har det inte smällts så mycket raketer eller smällare i övrigt. Så nyår blev lugnt för den lilla hunden.

Nej nu vankas det snart middag här hemma.

Ha en toppenkväll!!

RSS 2.0