Speja

Har haft ett samtal med dottern Sandra och hon är så uppspelt och glad. Imorgon får de hämta hem lilla Speja.
Snacka om att Casper och Theodor kommer att jubla av lycka när de anländer på måndag.
Så här ser den lilla lurvtussen ut:



Oj vilken söt tjej. Bernard kommer att bli stört förälskad när han får träffa henne.


Min lilla pälsboll

Idag blev jag väckt av min lilla pälsboll...halv sju. Dags att kliva upp nu matte, sa han med en massa slickande i ansiktet. Jag såg nästan dubbelt när jag klev upp men det är inget att välja på. Bara upp och på med stövlarna och ut! Den lilla parveln var verkligen nödig. Men nu ligger han nöjt i sin bädd och sover medans matte har blivit pigg och INTE kan somna om. Kaffe och surfandes runt i bloggvärlden förgyller min morgon. Solen är på väg att visa sig strax och det kommer nog att bli en härlig höstdag.

Igår tog jag en lång promenad med Bernard runt elljusspåret och han fick springa lös. Har fått lära mig på valpkursen att jag ska passa på att gömma mig när hunden inte är uppmärksam på mig. Vi gick och gick men han höll sig i min närhet nästan hela tiden men när vi närmade oss slutet på slingan så drogs han i väg av nå goda dofter och glömde bort mig, vips så gömde jag mig bakom ett träd och när den lilla rackaren märkte att jag var borta så stod han som förvirrad och såg så ensam ut. Jag kände mig som den dummaste matten på jorden. Men till slut hittade han mig och lyckan var total:) Nu visade det sig att det hände en gång till under promenaden men efter det så höll han stenhård koll på mig....Jo det hjälper verkligen att träna på detta viset. Det är så roligt att se när vi tränar honom när det ger resultat. Han är så duktig vår lilla guldklimp.

När vi var ner till min dotter så tror jag de fick blodad tand för till veckan anländer deras lilla valp. Oj så glad barnbarnen ska bli när de får en egen valp att busa runt med och vilket herrans liv det ska bli i början. Men ack så lyckliga de ska vara. Jag väntar på att Casper ska ringa mig och meddela den stora nyheten. Han kommer att spricka av lycka. Han är så duktig med djur, snäll och aktsam. Tror han kommer att bli en bra hundägare:)

Nej nu fortsätter jag med mitt surfande en stund till innan min killar vaknar för dagen. Då ska jag jaga bort lite dammråttor som byggt bo här under vår umeåvistelse.

Ha en toppendag!!

Hemma igen

Igår kväll kom vi hem efter att spenderat en vecka i Umeå. Dagarna har gått fort och det har varit så roligt att få umgås och träffa mina barn och barnbarn. Men det dröjer inte så länge innan jag åker ner en vecka till men då ska jag jobba en hel del men jag hinner ändå umgås med mina kära. Ska klämma in lite kompisträffar också. Finns ju en hel del vänner som jag vill hinna med att träffa så det blir nog långa intensiva dagar som jag verkligen ser fram emot.

Igår kväll när vi kom hem hann jag bara snida om till lite varmare kläder och sen var det valpkurs i två timmar. Denna gång gick det strålande för Bernard. Han var uppmärksam på mig och givetvis lite nyfiken på de andra hundarna men varje moment vi gjorde så var han verkligen på hugget och jätteduktig. Det utdelades massor med korv och godis så lillmagen var verkligen fullproppad. Men det är det värt. Han är så duktig och det är bara att fortsätta träna. Nu i veckan ska jag träna på det vi lärt oss samt att ha honom lös och gömma mig när han inte är uppmärksam på vart jag är. Det ska bli intressant att se hur han gör då.

Nu har jag ju utlovat lite bilder på veckan som varit och här kommer några...

Bernard skäller på hästen och den räcker ut tungan åt honom. Ser verkligen lite kaxigt ut och vi skrattade gott:)

Morronmys med Theodor.


Bernard och Casper myser i det gröna.
Har lite fler bilder på lut men jag måste medge att jag är ju inte den bästa fotografen har jag märkt. Flera bilder är suddiga tyvärr. Får nog träna lite mer på inställningar och annat.
Nä nu är det snart matdags och sen en promenad i skogen. Ska i väg på någon slags kurs vid nio med ett företag som heter Miroj...ja vi får se vad de kan hjälpa mig med. Hoppas ju på att få ett stadigvarande jobb. Men det är ju inte det lättaste att uppbringa någonstans i detta avlånga land.
Ha en toppendag!

Vilken dag!

Vaknade ju som sagt tidigt igår och dagen var fullspäckad med diverse nöjen för oss och de små. Vi åkte till djuraffären och kollade in lite saker. Det blev lite leksaker till hunden. Sen besökte vi Media Markt och snacka om att det finns både ett och annat på detta ställe. Efter det så åkte vi hem och sen blev det en lång och händelserik promenad. Vi gick nästan till Röbäck där vi tittade på hästarna som stod i hagen och jag kan ju säga att Bernard var väldigt skraj till en början men lugnade ner sig efter ett tag. När vi var på väg tillbaka fick Bernard springa lös och helt plötsligt så beger han sig med full fart ner i ett vattenfyllt dike och jag fick panik, rusade dit och såg han inte...oj mitt hjärta slog i 390, Håkan kom rusande och då såg jag den lilla rufstussen som inte alls hade hamnat i diket utan fått stopp och stod precis vid vattnet. En klippa föll från mitt bröst men det tog en stund innan jag lugnat ner mig. Alla var vi lite omskakad men värst var nog jag.
Efter barnvagnsrejs över åkern så kom vi oss till slut hem igen. Vi hade varit borta i nästan två timmar.

Sen bar det iväg till Emelie och Henrik på middag. De bjöd på lasagne och den var otroligt god. Jag åt mer än jag verkligen skulle men kunde inte sluta. Efter det blev det glassbomb till dessert...mums så gott! Emelie är fantastisk på att baka och dona i köket. Efter detta så slog Emelie igång sitt Wii och barnen fick först spela ett tag och sedan dansade vi8 på en matta och jag blev helt såld på spelet. Gud! så roligt jag hade, måste verkligen köpa mig ett sådant spel. Jag var helt uppspelt och hade kunnat stanna hela kvällen men jag hade ju de små att tänka på så strax efter åtta så tackade vi för oss och åkte hem. Det tog endast två minuter för barnen att somna. De var helt slut efter en toppendag.



Dancing Stage Hottest Party





Jag har tagit massor av kort och när jag kommer hem igen ska jag visa lite bilder av veckan som gått.

Snart väntas Sandra hem efter en trevligt dygn i Stockholm.

Ha en skön söndag!

Umeå

Umeå 2014

Jag, Håkan och Bernard åkte ner till Umeå i tisdags för att jag skulle på läkarbesök. Allt är bra med armen och det har läkt jättefint. Det känns verkligen toppen. Hade tänkt komma igång med lite styrketräning men arbetsterapeuten förbjöd mig att göra det utan jag måste vänta i tre månader till, men vad gör det, jag kan ju göra allt annat så det är bara att bida tiden. Men hur som haver, när vi anlände på tisdageftermiddag möttes jag av en överlycklig Theodor som stod och hoppade tills jag klev ut ur bilen och vips var han uppe i min famn. Oj vilken lycka att äntligen få se de små liven. Nu har vi varit här några dagar och jag lovar att dagarna bara springer iväg. Tim har varit här och hälsat på med lilla Joffe. Jag har tagit en hel del bilder men glömde så klart kamerasladden så jag får lägga in lite bilder på mina kära när jag kommer hem igen.


Idag vaknade jag tidigt av ett sms jag fick från min son och som mamma blir man ju orolig som sjutton och tänker "har det hänt något?", samt att man målar upp den värsta bilden av saker och ting. Jag ringde, ringde och ringde som en galning på sonens telefon men det var upptaget hela tiden. Till slut så fick jag tag på honom och mitt dunkande hjärta kunde få återgå till normaltakt igen. Han hade varit på fest i Holmsund och kompisen han skulle sova hos hade försvunnit från festen så min son fick sitta ute och vänta tills första bussen förde honom tillbaka till Umeå stad, så nu sussar han nog gott i sin varma säng:) Men för mig är det omöjligt att somna om.

Nu är klockan sju och Casper kom precis in i köket. Nog trodde jag att han skulle sova lite längre idag men inte det. Här är det grått och lite regnigt väder så det blir väl att göra stan med barnbarn och lilla Bernard. Sandra åker iväg till Stockholm för att fira lite med jobbet. De ska på bankett ikväll, äta gott och förlusta sig. Det är hon värd. Så lilla mormor är hemma och håller ställningarna, med glädje. Så ikväll är det myskväll med de små.
Imorgon ska jag försöka hjälpa Kennie att städa ur lägenheten. I alla fall putsa fönster och sånt som han inte är så där duktig på. Sen blir det att besöka yngsta sonen, hans sambo och lilla joffe för att se hur de har det.


Nä nu ska jag gå ut en sväng med hunden.

Ha en härlig lördag!!
Kram

Bernard

Idag är det ett strålande höstväder och jag ska ta mig ut en runda med min lilla underbara Bernard. Egentligen så ser han ut som en liten Gizmo men eftersom uppfödarna hade döpt honom till Bernard och han hade lärt sig lyssna till namnet så fick han fortsätta heta så. Jag tycker ju att det passar honom ändå. Ikväll är det valpkurs för första gången och det ska bli spännande att få lära sig lite nytt och även träffa andra som har valpar i ungefär samma ålder. Det är totalt mellan 14-15 st som anmält sig så det kommer väl att bli lite kaos i början. Små busiga valpar som helst vill leka och springa runt. Jag får väl avlägga rapport hur det gått.
Hittade en jättefin bild på honom som Victoria tagit. Måste bara få visa upp vår lilla trasselsudd..

God morgon!


Kommisarien och havet

Har spenderat kvällen med att se den svenksa kriminalserien, kommisarien och havet. Nu vet jag ju inte riktigt vad jag ska tycka...ljudet var ju inte synkat med bilden och det gjorde att jag kände mig ganska lätt irritirad över det som även gjorde att jag fick en känsla av lite b..film. Men samtidigt var det ju inte dåligt men ändå inte bra. Kanske jag jämför med Beck som jag ju tycker har väldigt bra skådespelare och handling. Handlingen var det inget fel på men skådisarna var nog inte det jag förväntat mig.
Nu är jag väl inge kritiker som man ska lyssna på direkt. Alla har vi vår egen uppfattning.

22,15 ikväll stod jag och Håkan på balkongen och beskådade stjärnorna på dess mörka himmel och helt plötsligt så ser vi en stjärna som rör sig i ganska snabb hastighet men när vi tittade lite extra noga så såg vi två stjärnor. Nu kanske det inte var stjärnor utan något helt annat. Vad kan jag inte förklara men något sådant har jag inte sett eller upplevt förrut. Undra vad det var?
Ja det lär vi väl aldrig få svar på utan får lämna det där hän.

Nu ska jag tipsa om en tävling där man kan vinna ett par stickade halvvantar. Kolla in och tävla om ni har lust.

Ha en fortsatt trevlig söndagkväll!!
// Mamma mu

Projekt billebo

Idag ska det hända lite saker på tredje våningen i vårt hus. Jag har varit och köpt tyg till billebos (lillebrors) köksstolar så de ska kläs om idag och sen ska jag försöka hinna med att putsa något fönster hos honom samt byta till lite andra gardiner. Som ni förstår så är det inte hans favoritsyssla så då gör jag det så gärna åt honom.

Här skiner solen och när grabbarna slår sig ner i soffan för att se Formel 1 ska jag och Bernard ta en lång och härlig promenad i skogen. 

Nä nu är det bara att bälja i mig lite mera java innan projekt billebo startar för dagen:)

Ha en härlig söndag!! 

skor jag vill ha

Hittade ett par ursnygga skor som jag verkligen skulle vilja ha men prislappen säger: nej, nej, nej!!

Ilse Jacobsen: Secondo
Kostar endast 3699 kr, som hittat va?!!

Hittade fler skor som kanske passar kassan lite bättre, men inte alls lika snygga.

Vagabond: Thelma
Pris: 999 Kr

Nej det blir att leta vidare, men en sak är säker, det är inte lätt att hitta skor i storlek 35


Veckan som gått

Denna vecka har vi faktiskt fått gjort en hel del fast det känns som det gått i slow motions...men nu är alla fönstren (tre stycken) putsade, gardiner uppsatta och den gamla bokhyllan har blivit hämtad. Nu återstår det att sätta upp lite tavlor och annat pynt men det får ta sin tid.
Nu är jag tillbaka till arbetslöshetsträsket igen och jag blir latare och latare. Ska på AF på måndag och få höra om de har något att erbjuda mig framöver.

Idag har solen visat sig och jag har tagit några promenader med vår lilla hund. Han är snart fyra månader men så duktig på att lära sig saker. Idag har H tränat "sök" med honom och det var väldigt uppskattat. På måndag börjar valpkursen och det ser jag fram emot. Var och köpte mig ett superunderställ för det kan nog behövas nu när hösten kommit och det är kallare på kvällarna. Vill ju inte stå ute och frysa om lillrumpan.

På tisdag styr vi kosan mot Umeå och jag längtar riktigt mycket att äntligen få träffa mina älsklingar. Saknar barnen  och barnbarnen nått väldigt enormt. Men nu har jag några arbetsveckor framför mig då jag kommer att befinna mig i Umeå och det ser jag fram emot. Vill väl helst ta med mig Bernard och min Håkan men vi får se hur det blir med det. Beror på jobb och annat som kan påverka situationen. Men nu längtar jag tills jag får krama om mina kära.

Idag har jag nog inte gjort så många knop förutom matlagning och promenader. Men ikväll så tog vi en promenad ner på träsket för att hälsa på Maria och Niklas. Vi satt och kollade lite på tv och surrade samtidigt. Det var "här är ditt liv" med Mikael Persbrandt. Intressant men ibland kände vi nog oss som pensionärer. Sitter och glor på ett sådant program, en lördagkväll!! Ja ja så kan det bli ibland. Kanske bra att börja träna lite inför framtiden.
Men nu ser jag fram emot att få gå och äta sushi här i Jokkmokk. Det vankas sushiafton på restaurang Ajtte. Det ska bli så gott.

Annars lunkar livet på i sin gilla gång. Inget särskilt händer här uppöver. Det är ju älgjakt nu så skogarna är fulla med skjutglada karlar. Ska försöka inhandla lite kött och stoppa i frysen.

Nej nu ids jag int skriva nå mer för ikväll.

Må gott och lev livet!!


Oro

Som fyrbarns mamma så finns det alltid en oro över vad som händer i mina barns liv. Känner mig relativt lugn vad gäller mina äldsta döttrar, men mina söner oroar mig väldigt mycket. Det är väl kanske inte så konstigt med allt som händer här i världen. Men på något sätt så skulle jag vilja att de vore småttingar och inte storingar som jag måste ängslas över varje dag. Men det är nog livets lott som mamma. Barnen har sitt liv men mamma mu oroar sig alltid ändå.
För mig är nog helgerna värst eftersom det är då som allting händer. Det är då som jag känner som mest att "allt kan hända". 

Men nu är det så att barnen är vuxna och lever sitt eget liv och de kan alltid komma till mamma om det är något men ändå så känns det så fruktansvärt hemskt att vara vid sidan om deras liv. Jo jag vet att jag måste släppa taget och det har jag gjort, men mitt hjärta känner annat.


Hoppas på en lugn helg.

Körsång

Nu har jag börjat komma igång med lite olika aktiviteter. Jag, Cecilia och Victoria har gått med i gospelkören här i Jokkmokk och jag tycker det är så roligt att få komma igång men sången igen. Nog för att jag gnolar på varje dag men det blir ju inte samma träning som att verkligen använda stämbanden som de är skapta för.
Nu vet jag ju inte riktigt om gospel är min grej men det är helt klart värt att prova på.


Men jag ser verkligen fram emot kvällen. Nu har jag ju aldrig läst noter så första gången vi var med så var det bara att försöka lyssna på hur de olika stämmorna ska tas, men vi lär oss med tiden. Alla är vi barn i början.

Igår var jag på ett klädparty hemma hos min syster och hittade mig en väldigt gullig kjol som verkligen passar nu till höst och vinter. Måste bara hitta mig ett par lite grövre stövlar som passar till. Nu var det ju så att jag fick denna kjol av min kära syster, som är så snäll och skämmer bort sin lillasyster...Tack kära syster, älskar dig! Det vet du!!



På dagens agenda står det "städning och fönsterputsning" så  det är väl bara att följa schemat och göra det som måste göras.

Ha en bra dag!


Haft lite torka

Har haft lite bloggtorka nu ett tag men ska försöka komma igång med det igen.
Här har det varit lite party under höstmarknaden. En av H:s kompisar kom hit över helgen och hälsade på och vi hade en trevlig marknadshelg. Tappade dock bort min mobiltelefon. Den måste ha ramlat ur fickan...jäkla otur. Så det var inte annat än att köpa en ny.

I helgen var vi upp till systern och svågerns stuga i Randijaur och vi åt surströmming på fredagkvällen. Vi provade den omtalade Mannerströms strömming och jag må då säga att han vet inte hur riktig surströmming ska smaka, den var salt som sjutton och smakade inte alls gott, så något toppenbetyg får den i alla fall inte av mig.

Resterande av helgen har bestått av städning och uppsättning av hyllor i förrådet samt fått rensat ut en del smått och gott. Det är så härligt att ha ordning och reda samt att lätt hitta det man söker efter i förrådet. Nöjda och glada är vi över att det äntligen blivit gjort Vi har även börjat göra färdigt någorlunda i vardagsrummet. Så nu väntar vi på att "återvinsten" ska komma och hämta den gamla bokhyllan.

Idag har jag skrivit in mig och Bernard på en valpkurs som börjar nästa vecka. Det ska bli riktigt roligt och intressant att få gå den. Det känns roligt att få träffa andra som har valp i nära ålder. Kanske jag kan vidga vyerna lite här i Jokkmokk...

Nej nu är det dags för lite tv innan läggdags.

Må gott

RSS 2.0