Kamerainköp och konsert


Igår blev det inhandling av kamera och jag är jättenöjd. Nu ska här fotas som aldrig förr, men inväntar ett minneskort som H har beställt via hans mor i Luleå.

Samsung ST45
Det blev en sån här röd och fin liten kamera som har massor av inställningar. Ja nu är det bara att lära mig hur allt fungerar. Men det ska nog gå bra:)

Igår sjöng jag med Dalvadiskören i stora kyrkan. Vi körade med Anna-Lotta Larsson och Göran Fristorp. Det var mycket folk i kyrkan. Jag trodde inte alls det skulle bli så många men det var verkligen trevligt.Nu till helgen har vi en adventskonsert i Porjus men jag får se hur det blir med den. Har ju planer på att åka till Umeå men jag har fått ont i halsen igen!! Jävla förkylning som inte vill riktigt ge med sig. Ja tiden får utvisa vad som händer och sker.

Har betställt lite juklappar till barnen men har tänkt köpa det andra klapparna när jag kommer ner till Umeå. Alla barnen firar sin jul på eget håll denna jul. Känns lite konstigt men så är livet på en pinne. Barnen är stora och de flesta har sina egna familjer och åker iväg åt ett eller annat håll. Men jag hoppas vi kan fira nästa jul tillsammans.

Nej nu ska jag försöka göra någon nytta men vad vet jag inte än.

Ha en härlig dag

Kallt

Men nu jäklar har kylan kommit. Det bara smällde till och nu är det -20 grader ute men det vilar inga ledsamheter här inte. Solen visar sig faktiskt och snart blir det att ta på mig varma kläder och bege oss ut på julmarknaden och inhandla en kamera. Det ska bli så roligt att få knäppa lite bilder och kunna lägga ut på bloggen. Det har varit väldigt bildlöst här ett tag men det ska bli ändring på det nu.

Sen är det bara att ladda för konserten ikväll.
Må gott!!

Jippi!!

Jag och billebo har fått vår julklapp i förskott av kära syster och svåger så imorgon ska jag och köpa mig en kamera:) Tack underbara ni! Älskar er så mycket. Min gamla härk ska begravas och nu står jag i valet och kvalet om vilken färg jag ska ta.
Rosa, svart eller kromfärgad?

ES15

Men det får bli en rosa tror jag, eller vad tycker ni?
Snart så ska jag ladda upp lite roliga och fina bilder. Önskade jag hade kameran i handen nu för då hade jag gått ut och tagit en mycket vacker vinterbild på månen som lyser. Den är nästan full och himlen skimrar i blått och rosa....åh vad jag älskar vintern. Inte nu när det är -40 ute men när det är några minusgrader ute och himlen är alldeles molnfri. Men så smånigom ska jag dela med mig av vackra naturbilder:)

Ha en härlig lördag!!

Kram, kram

Stiltje

Nu har det varit stiltje på min blogg ett bra tag. Har varit sjuk i veckan och legat i en jäkla huvudvärk i tre dagar i sträck!! Kroppen var helt slut men nu är jag på banan igen.
Ska komma igång med bloggandet nu hade jag tänkt mig. Här lyser snön alldeles vit, men inte är det några minusgrader, tyvärr och Bernard är som en vandrande snöboll när vi varit ute på promenad. Han formligen älskar snö och är världens lyckligaste hund när han får hoppa i snön och fara runt som en raket. Matte är mindre lycklig varje gång vi kommer in och måste få bort all snö som fastnat, men det är bara att gilla läget.

Idag ska jag gå och titta på en kamera. Min gamla hederliga kamera har gått i graven. Den får jag inte liv i hur mycket jag än försöker gulla med den. Nu blir det inga dyra inköp och mitt behov är inte så stort, jag vill ta kort som blir bra och då räcker det med en kamera i budgetklass.

Imorgon ska jag sjunga i kyrkan, köra med Anna-Lotta Larsson och Göran Fristorp och det ser jag fram emot.

Ha en toppendag!!

Varit lat och utan lust

Nu har jag varit lat ett tag och inte skrivit något i min blogg. Har haft lite torka vad gäller det men ska komma igång igen. Men det har varit en hel del jobb och dagarna försvinner så otroligt fort. Jag kom hem i fredagskväll efter en jobbvecka i Umeå. Den var intensiv och dess emellan skulle jag hinna träffa mina barn. Min förhoppning var att hinna umgås med några vänner men dygnet har bara 24 timmar. Så är livet på en pinne.

Tipsar er om en tävling hos Hannah. Ta chansen och vinn lite nytt smink eller det kan bli en fin julklapp om inte annat.
Nej dagen fortskrider och jag ska göra lite nytta. Har ett syprojekt på gång. Theodor har beställt en cape till julklapp och det ska vara ett stort T på ryggen så nu är det bara fram med tyg, sax och symaskin och börja skapa lite saker....

Ha en superduper dag!!

Veckan som gått

Nu har jag installerat mig och börjat anpassa mig till mitt nya arbete. Veckan har gått och jag har gått av mitt skift för denna gång. Egentligen skulle jag arbetat hela helgen men eftersom jag ska ner till Umeå och arbeta har jag tagit ledigt denna helg. Fördelen med jobbet är att jag är ledig var tredje vecka och det är skönt. Nog känns det i mina ben, armar och ja, hela kroppen men det blir bättre efter ett tag, tror jag i alla fall.

Ikväll har jag arbetat till 21,30 och var hemma efter 22,00. Skönt att vara hemma hos mina kärlekar. Ikväll har jag badat Bernard och nu snart ska jag plocka fram fönen för att torka den lilla parveln. Oj så mycket päls han har.

Imorgon eftermiddag tar jag tåget ner till Umeå och det blir att bo hos sonen denna gång eftersom dottern har smittats av svininfluensan och jag håller mig borta ifrån den i den mån jag kan.

Må gott!

Hinner inte med så mycket just nu.

Oj nu har det gått ett tag sedan jag skrev i min blogg men det har hänt en hel del här uppe i norr.
Nu för tiden arbetar jag som solcellsmontör! Jag måste ju ärligt säga att det inte är mitt drömjobb precis men jag får ju inte välja och vraka, som jag i och för sig inte skulle ha något emot. Jag pendlar numera ca 10 mil varje dag till arbetet men vi är ett gäng glada tjejer som samåker. Nog känns det väldigt trist och tråkigt att måsta lägga tolkjobbet på hyllan, men jag har ju som sagt inte något val. Det känns som en klump i magen att inte kunna fortsätta med det yrket jag verkligen brinner för. Men tack och lov så har jag kvar mitt arbete som kursledare i TSS där jag både får använda tecken och samtidigt tolka så jag kommer väl inte att glömma bort hur det fungerar i första taget. Ja nu har jag nog gnällt nog. Fördelen med mitt nya arbete är att det är skiftgång med var tredje vecka ledigt. Då kan jag hitta på annat som att tex åka ner och hälsa på mina barn.

Sen har jag fyllt år och hade lite baluns i lördags. Jag bjöd hit lite vänner samt nära och kära. Min älskade dotter Emelie överraskade mamma mu med att komma hit och det kom en hel del lyckotårar från mig. Oj så överraskad jag blev! Och vilka fina presenter jag fick!! Tack alla underbara som förgyllde min födelsedag. Jag hade en sån härlig dag och festen var verkligen trevlig, med mycket skratt, sång och musik.

En helt klart supertrevlig helg!

Nu är det inte många dagar kvar tills jag sätter mig på tåget ner till Umeå. Jag har sista arbetsveckan på Strömbäcksfolkhögskola för denna termin. Denna gång ska jag bo hos min son Kennie eftersom den äldsta dottern drabbats av svininfluensan och jag håller mig borta, tyvärr. Hade sett framemot en vecka med barnbarnen men vad är det att göra åt det? Ingenting.

Men jag har bestämt mig för att åka ner min lediga vecka i början av december. Då har jag ju tid att umgås med mina kära samt shoppa lite julklappar.

Ha en bra dag!

RSS 2.0