smått och stort!

Dagarna går fort, hinner knappt med att blogga nu för tiden. I måndags tog jag tåget ner till Boden för ett jobb på kvällen sen åkte jag till Luleå för att övernatta hos Elsy ( Håkans mamma).  Jag fick då se den berömda bagarstugan som hon besöker ganska ofta. Skulle nog gärna vilja prova på att baka tunnbröd någon gång i livet. Kanske jag får chansen att lära mig av en expert. Hoppas det.

På tisdag tog jag bussen ner till Umeå och när jag kom fram så skyndade jag mig att hämta mina små gullisar på dagis och när jag såg hur glad Theodor blev så kunde jag inte hålla mig utan tårarna rann när han kom springandes mot mig och hoppade upp i min famn. Den lille tittade lite konstigt på mig men jag fick förklara att jag blev så glad att se honom så jag började gråta av lycka och tro det eller ej men han förstod och lös som en sol, fast tårarna rann nerför mormors kind. Nu hade jag turen att få uppleva att gå på vernisage på Theos dagis, stolt visade han upp alla saker och teckningar han ritat. Mormor var mycket stolt. När vi sedan var färdig så hämtade vi Casper, och när han såg mig så gick vi igenom samma procedur...åh vad jag älskar mina små.

Idag var det Caspers tur att ha vernisage och denna gång hade jag med mig kameran för att fota allt han har tillverkat, han visade stolt upp allt som han gjort och gissa om mormor var den stoltaste av dem alla:) Hade tänkt lägga upp lite alster men nog jäklar har jag glömt kabeln till kameran. Ibland blir jag bara så arg på mig själv...men jag lovar att ni ska få se en hel del av alstren senare.

Idag kom Kennie, Tim och Joseph hit och vi fick en mycket mysig kväll tillsammans. Vi har alla passat på att mysa med vår nya familjemedlem, allt vad vi kan. Synd bara att Emelie inte var här, då hade allt varit fullständigt. Han är ju så fin denna lilleman och Casper var helt betagen av Joseph. Han satt hela tiden och pratade med honom samtidigt som han strök den lilla över kinden och håret, det riktigt strålade av kärlek från honom....han är ju så underbart go mitt äldsta barnbarn..snäll och omtänksam. Han vek inte en sekund från Joseph, först när Tim gick iväg kunde han ta sitt kvällsbad.

Som sagt så saknades verkligen Emelie denna kväll men hon jobbar och sliter som en galärslav. Jag tycker hon jobbar jämt. Men imorron ska jag gå en sväng till hennes jobb så jag får träffa henne..
Jag har haft en toppendag tillsammans med de mina, stora som små men nu är det verkligen dags för mig att säga godnatt!!


Vill ha!

Nu har det gått en vecka sedan jag anlände till mitt "nya hem". Det har hänt mycket och vi, jag och Håkan, har fixat och donat och nu börjar det bli någorlunda färdigt. Nej, nog finns det saker kvar att göra men det är sånt som får ta sin tid och jag har inte bråttom att hänga upp saker på väggarna. Jag måste bo in mig ett tag och känna efter, och fundera..

Nog om det...nu har jag surfat runt lite och är så sugen på att köpa lite nya kläder. Det är så länge sedan jag fick något nytt i min garderob. Fick ett tips om en hemsida med fina kläder och jag har givetvis fluktat in på sidan och hittat en del favoriter som jag såååå gärna skulle vilja förgylla mig med.

Vad tycker ni om denna?

Vila Corfu Tunic
Kanske skulle passa mig? men mer som en klänning än tunika. Lilla korta jag kan inte ha vad som helst på mig, på grund av min korta längd. Allt som är tunikor för andra blir klänningar för mig, men det brukar funka ganska bra i alla fall. Men jag  gillar färgen på tunikan.



Den här är ju också väldigt fin, gillar den mycket.

Kanske skulle slå till med den här?



Allt detta kan ni hitta på mandeldesign

släpet

Nu är släpet tömt på alla min saker. Allt har inte kommit på plats men nu har jag börjat installera mig i mitt nya hem tillsammans med min älskling. Vi har rensat, städat och gjort iordning i garderober och nu börjar det likna ett hem. Idag har jag fått sprätta och sy om gardiner så att de ska passa. Här är det ungefär 8 cm högre från fönster till golv än jag hade förut och jag är glad att jag inte har klippt tyget utan fållat med god marginal. Annars hade vi fått köpa nytt. Men tids nog så kommer det att bli nya inköp.
Nu har ljuset kommit hit till norr. Det blir inte mörkt längre på kvällarna och det är faktiskt underbart härligt!!

Nu är jag på jakt efter ett duschdraperi men hittar inget som passar, allt är antingen blommigt, har stjärnor, döskallar eller annat som inte jag tycker passar. Vill ha något neutralt men gudars så svårt det är att hitta något på nätet. Kanske det beror på att jag är urusel på att söka. Men är det någon som kan tipsa mig så varsågod.
På tisdag åker jag ner till Umeå så kanske jag hittar något där. Gud så härligt det ska bli att få träffa mina barn och barnbarn. Jag ska bo hos min äldsta dotter och få umgås med de mina som jag inte gjort på länge..

Nä nu är det dags att slänga in handduken.

God Natt!!

Hopp om livet!

Nu var det ett tag sedan jag skrev i min blogg men jag har haft fullt upp med flyttning och städning. Nu är flytten klar och vi anlände på lördagkväll hit till Jokkmokk. Trött och slut var vi så släpet fick stå på gräsmattan utanför till dagen därpå.
Nu har vi kånkat, ändrat och fixat för att jag ska få plats med mina saker och även rensat ut en hel del.
Flytten har gått smärtfritt och jag är glad att det äntligen är över. Nu vill jag få färdigt här för på måndag åker jag ner till Boden för att jobba sen bär det av ner till Umeå för tro det eller ej men jag ska träffa läkaren inför operationene den andra juni men som pessimisten säger " vi får väl se hur det blir". Har ju fått avbokat flera gånger men jag håller tummarna på att det ska bli av.

Här sjunger fåglarna och solen skiner, livet är härligt.
Ska njuta av solen idag, men inte så länge. Har en del måsten som ska bli klar.

Ha en härlig flygardag!

Kan inte sova!!!

Sitter här, ensam i min tomma lägenhet och har haft en dag som heter duga. Har ingen tv och kan inte ligga och slötitta på något som rullar framför ögonen tills jag somnar. Tankarna far än hit och än dit. Känner mig stressad som en galning och egentligen beror det inte på mig. Jag har lämnat in dörrar på lagning och omlackering, blev lovad att det skulle ta tre dagar, nu har det gått snart tre veckor sedan jag lämnade in dem och fick senast till svar att de skulle bli klara till valborg. Superfint tyckte jag och styrde kosan norrut för att umgås med min älskling samt försöka vila upp mig lite efter nio dagars intensiv rensning av mitt hem, städning och allt som ingår när det är flytt på gång. Jag har haft härliga dagar med mycket mindre slit:) Har varit på roligheter och bara mått bra. I lördags kom jag hem till stressen igen. Och nu på lördag går flyttlasset norrut. Ska bli så härligt att få bli färdig någon gång, bara jag får allting klart. Vill besikta lägenheten och lämna över allt ansvar så jag slipper det så fort som möjligt.

Idag fick jag ett totalt galet besked...skulle hämta dessa jäkla dörrar och det visar sig att de INTE ens börjat med dem!!! Trodde att Köksluckan var ett seriöst företag men det verkar inte så. Jag har krävt att få det klart till på onsdag för annars spricker alla mina planer. Jag jobbar hela torsdagen och kan inte hämta dörrarna då...En sak ska ni veta, att idag har jag gått runt och svurit som ett tok, ringt och spytt galla till min kära systerdotter som till slut skrattade åt hur jag lät i luren. Och inte nog med det, så sopade kommunen gatorna utanför så nu är det bara för mig att putsa om mina fönster igen!! Slipper ju ta mellan och runt alltihopa.....det är INTE MIN DAG I DAG!

oj oj oj!! Varför ska det bara bli skit av allt. Nej nu låter jag inte så trevlig men jag hoppas och tror att allt ska ordna sig ändå. Ska ringa och tjata imorron, sätta krav på att få dörrarna klara som de utlovat för länge sen.

Skam den som ger sig, men sova det går inte. Ska upp halv sju för att jobba fram till klockan 18 imorgon kväll, sen kommer barnen och hämtar sina saker. Ska assistera med lite tapetserar jobb som är kvar, vilket inte är mer än två våder. Städa undan så det ser lite trevligare ut här. Jag får sova när jag blir pensionär..

Nej ska försöka lägga ner huvudet på kudden, men jag är så uppe i varv att det är helt sjukt.
Men till veckan då får jag sova lite mer....tror jag.

Nej natti natti nu..
önskar den lilla gnällkärringen:)

Händer inte mycket här

Här händer det inte mycket  min blogg, men jag kan lova att jag gör en hel del massa saker. Har idag jobbat fram till fyra för att sen komma hem, drog fram kyl och frys som jag har skurat mig gul och blå på....hugaligen så mycket damm som samlas bakom dessa apparater. Sen har jag hjälpt min kompis Maria att tapetsera här hemma. Har ju en pojk som hittat på dumheter i sitt rum och på andra väggar, men nu är det fixat. Jag kan ju inte stolt skryta över att jag har tapetserat utan jag har assisterat Maria under tapetseringen. Skulle jag gjort det så hade det garanterat inte blivit lika bra. Har nu en del saker som ska göras innan fredag. Fattar inte hur det ska gå till när jag är utan bil, tiden är knapp men natten är lång. Nu har jag satt mig ner för första gången sedan jag kom hem. Jo jag har faktiskt gosat med lille Joseph som kom hit med sin mor och far på besök. Unnade mig en liten stund med honom ikväll. Men nästa gång jag kommer ner till Umeå igen så SKA jag umgås med mina barn och barnbarn...längtar riktigt efter min små och stora...

Nej nu är det strax dax för att hoppa i sängen. Fattar inte hurjag ska kunna sova och inte få se tv, men jag överlever säkert det.

Nej gonatt mina vänner, sköt om er och snart kanske jag har tid att blogga lite mer än det som sker idag!

nu är det ett tag sedan

Nu har jag inte bloggat på ett tag och det har ju sina orsaker. Just nu befinner jag mig i Jokkmokk för att göra iordning här. Måste ju få plats med mina atteraljer. Så det blir lite korta inlägg lite nu och då. Kommer att skriva lite mer när jag väl har fått komma mig iordning. Här är det grått i dag men helgen har bjudit på vackert väder och jag har haft en väldigt trevlig helg, med grillfest i glada vänners lag, toppenkul har jag haft. Nu vänder jag tillbaka till Umeå till helgen. Ska jobba en vecka och samtidigt göra färdigt allt vad gäller lägenheten. H kommer ner med bil och släp nästa fredag och sen bär det iväg norrut:) Känns verkligen toppenbra.

Jag återkommer snart igen..ha tålamod:)

RSS 2.0