Fredag

Vaknade vid sju och solen gassar väldigt varmt redan. Nu ska det bli härligt med en liten promenadrunda strax. Måste se till att lill hunden gör av med lite energi så han är trött och loj när det är dags för lite trimning av pälsen.  Ska sen gå till min syster där svägerskan ska hjälpa mig och råda mig angående klippning runt ögonen samt tassar på Bernard. Känner mig lite osäker när jag ska klippa pälsen runt ögonen. Men alla är vi barn i början. Natten har varit lugn och det är inga större svårigheter att hålla valpen "rumsren", än så länge.

Igår började jag packa ner lite saker som vi ska ha med oss i helgen och det blir ju en hel del, med sängkläder och annat skrafs. Det ska bli roligt att få träffa H:s släktingar. Ser fram emot en trevlig helg.

Allt är lugnt på hemmafronten och det känns toppen. Nej nu har jag inte mer att skriva om men jag återkommer efter helgens bravader och självklart med lite bilder på ett och annat.

Jag önskar er alla en trevlig helg!

Torsdag

Var uppe länge som vanligt men det kan inte hjälpas, det är bara att kliva upp när klockan ringer och vi har än så länge lyckats väldigt bra med Bernard, nu är det ett tag sedan det hände någon olycka inomhus. Nu var jag så less att ligga på latsidan så dammsugaren och skurmoppen åkte fram till Bernards förtret. Han tycker inte om ljudet och springer och gömmer sig så fort jag slår på den, men han får vänja sig...

Efter lunch drog vi ut till Kossinjarka för att hälsa på några vänner samt att Bernard skulle få leka av sig lite med den lilla söta damen Bibbi.



Det som syns på bilden är två lurvtussar som rusar omkring. Det är inte lätt att fånga två yrväder på något kort men Niklas lyckades med den bedriften. Det är trist att Barbro och Bibbi återvänt till Malå men hoppas de kommer tillbaka snart igen.

Har varit ner till parken på trivselkväll men jag måste då säga att det var då inget för mig. Nog för att jag kan tycka det är roligt att man anordnar något trevligt för kommuninvånare och turister, men flöjtspel och jojk är inte riktigt min grej. Föredrar lite fart och fläkt men det får nog vänta till den stundande höstmarknan.

Livet går sin gilla gång. Saknar mina barn och barnbarn väldigt mycket, tänker på dem varje dag.
Ska bli skönt att få komma ner och träffa dem igen.

Imorgon bär det av till Arvidsjaur och det ser jag fram emot.

Ha en fortsatt trevlig torsdagkväll!!

Jävla kamera!!

Nu är jag arg och less på min kamera...igen! Vet att det inte är första gången jag är förbannad på detta schabrak. Den är gammal och det vill säga urgammal. Den borde ha fått lämna in för länge sen, men samtidigt fungerar ju den när jag matar den med nya batterier hela tiden. Nu är batterierna SLUT. Jag vill ta kort och lägga in på bloggen och vad händer när jag går och handlar...då glömmer jag att köpa batterier. Det är inte bara fel på kameran utan fel på fotografen likaså.
Men vänta bara tills jag slipper leva på sjukskrivningen (som ju är så jättehög), då jäklar ska jag köpa mig en ny och väl fungerande kamera och samtidigt göra ett högtidligt farväl av "schabraket" för all framtid.

Idag skulle jag ha kunnat ta så himla många fina bilder på när Bernard träffade en hundvalpstik här på gården. De busade och sprang runt som galningar och de mådde så himla bra. Men det kanske hade varit lättare att filma dem istället. 

Ja ja ja...nu har jag tjatat nog om det. Jag ska kolla med min billebo (lillebror) om han är villig att låna ut sin kamera så jag får fota lite under släktträffen som stundar till helgen.

Nu har jag sagt mitt för ikväll!

God natt på er!

Lat

Dagarna går och jag är väldigt lat, skjuter upp allt som jag kunde tänkas göra. Verkar som jag hamnat i arbetslöshetsträsket fast jag är sjukskriven. Nu har jag äntligen fått ta av mig skenan och jag tränar upp min rörlighet i handleden. Jag har inte ett dugg ont men musklerna är ju lite stela. Läkarn sa att det kommer att ta tre månader innan ledbandet läkt ihop ordentligt och att jag ska ta det lugnt och inte hålla på för mycket. Denna gång har jag verkligen lytt rådet och bara tagit det lugnt. Nu är jag så lagomt less på alla operationer så jag håller verkligen tummarna på att detta var den sista gången jag måste gå i gips och att livet vänds upp och ner på grund av en skada. 
Här uppe i norr är det trist väder, mulet, grått och trist. Känner att jag skulle vilja börja komma igång med lite smått och gott men jag får nog ge det en vecka till innan jag börjar lite smått med mina projekt. Ska ta mig en runda runt elljusspåret idag....sommarens lathet har börjat visa sig på magen så nu är det dags att komma igång. Men jag behöver få en riktig spark i baken. Ska bli härligt när Bernard är så stor så att vi kan ta långa härliga promenader.

Här om dagen ringde min äldsta son och var så glad och lycklig. Han kommer att få en tillsvidare anställning till hösten och jag är så glad för hans skull. Det är inte lätt att få jobb idag och allra helst om man är i 20 års ålder men trägen vinner. Om de bara får en chans att visa vad de går för..Grattis älskade son och lycka till!!
För den yngre sonen går det också framåt och allt är lugnt för tillfället. Jag hoppas och ber att det verkligen ska gå vägen för honom och det sista jag överger är hoppet. Allt har sin tid och plats....kanske den är här nu för honom? Just nu längtar jag tills jag ska åka ner till Umeå så jag får träffa mina små och stora. Men om en månad bär det av till björkarnas stad. Har tänkt att stanna några dagar så jag får umgås ordentligt med barnen. Funderar på att ta med mig lilla Bernard.

I lördags anlände brodern och svägerskan hit upp och vi hade en riktigt trevlig natt på systerns och svågerns altan..surr, vin och många skratt. Men nu har mina kära åkt iväg upp till Kikkis och Hans-Åkes stuga för att njuta av lugnet. Det är storebror Ronny verkligen värd efter allt slit och släp på jobbet. Har tänkt att åka upp någon dag nästa vecka så vi hinner umgås lite innan de åker tillbaka hem igen.
Till helgen vankas det trevligheter. Vi ska åka på släktträff i Arvidsjaur. Ser fram emot att få träffa fler av H:s släktingar.

Men nu kära vänner så ska jag dra mig utåt..
Ha en underbar dag!!

Söndag

Oj så fort helgen har gått, den försvann i ett nafs. På fredagkväll styrde vi kosan till syster yster och favoritsvågern. Där vi mest lekte och busade med Bernard som var väldigt speedad. Han kutade runt och busade med alla och kära brodern var ett stort nöje för denna lilla krabat, en liten skräck-roligt upplevelse, men Bernard tinade upp så småningom.
När det var dags att gå hem på nattkröken så ville hade vi med oss en trött liten vovve som slocknade direkt när vi kom hem...jo nog är det roligt med hund. Visst är det en hel del jobb men det är verkligen värt allt besvär, trots att nattsömnen inte är den bästa just nu, men det går över.

I går gick jag i säng vid ett tiden och klev upp sju i morse och inga olyckor hade hänt under natten:) Idag känns det som att sommaren börjar återvända. Solen värmde min frusna kropp när vi var ute för en stund sen. Hoppas, hoppas att sommaren har kommit för att stanna.

Ha en underbar söndag!!

Ett tag sedan.

Nu är det ett tag sedan jag skrev i min blogg men det har varit fullt upp med besök av barn och barnbarn här och dagarna har gått så fort. Det har verkligen varit roligt att få träffa de små även om Casper bara var här över en dag. Sandra och Theodor var här en vecka så vi fick umgås lite mera. Hade önskat finare väder men man kan ju inte få allt. Annars går livet sin gilla gång och det verkar som att det ordnar upp sig för sonen. Det är bara att hoppas och hålla tummarna att allt ska gå vägen denna gång.

Nu har det gått några dagar sen vi hämtade hem vår lilla lurvtuss Bernard och han har hunnit acklimatisera sig. Är lite reserverad inför främmande människor men det är ju egentligen ingen dålig egenskap. Kan ju vara skönt att han inte rusar fram till vem som helst för det finns ju de personer som faktiskt är hundrädd och det måste respekteras..
Nu har vi i alla fall det vi gör om dagarna. Men han är verkligen "det finaste någon kan få". Nu för tiden kommer jag mig sent i säng och upp tidigt på morgonen och i morse så var jag helt död och min älskling tog första passet så jag fick en liten sovmorgon. Helst hade jag nog legat kvar i sängen än om jag fick men efter två pannor java så är jag nu pigg och alert men då ska den lilla krabaten sova. Nu är det dags att vända på dygnet och komma mig i tid i säng.

              
En lycklig Theodor!                   Lite trött                      Helt slut...


Kärt besök:0)


Här i Jokkmokk är det grått och mulet. Och jag väntar fortfarande på att sommaren ska komma tillbaka i full kraft.
I måndags var jag ner till Umeå och fick äntligen ta bort gipset efter 6 veckor och vilken ynkligen arm jag har nu. Ärren efter operationen är verkligen något jag inte är nöjd över. Läkaren som opererade mig förra gången sydde igen såren innifrån och det blev ett så snyggt ärr man kan önska sig men denna gång (en annan läkare) så syddes såren igen med stora fula stygn och jag ska faktiskt klaga på att det ser ut som det gör. Ska väl egentligen inte gnälla men jag vet ju att det kan göras mycket bättre än det ser ut idag.

Nej nu är det dags att ta tag i dagen och göra lite nytta.
Ha en toppendag!
På återseende....

Solen skiner

Har förra veckan fått veta en hel del saker som jag helst hade velat slippa och allra helst inte velat skulle hända någon som står mig så nära. Mamma mus hjärta blöder...Nu har jag inte tänkt bli allt för förtrolig med allt som händer i mitt liv men vissa stunder är det inte lätt att vara mamma till tonåringar som inte mår bra och gör saker som skadar dem...men idag har jag fått veta att det finns en möjlighet till förändring på det planet. Jag hoppas och tror att allt ska lösa sig i slutändan, än tappar jag inte hoppet.

Min äldsta son ringde idag och var helt överlycklig för att han har fått jobb och kommer att slita 7 dagar i veckan en tid framöver och jag är så glad för hans skull...och önskar honom lycka till med allt arbete som kommer framöver..
Solen skiner här i Jokkmokk och jag har det bara bäst, med mycket värme och kärlek:)

Igår anlände min brorsdotter med sina små och idag har jag och H spenderat dagen nere på Notudden tillsammans med dem. Jag har faktiskt klivit i bassängen två gånger med armen ovanför mitt huvud och det var så härligt att få lite svalka i sommarvärmen. Hann ju faktiskt ner till Sunderby sjukhus igår för att byta gips så nu är jag väldigt neongul på ena armen.

Kvällen har vi avslutat med att laga en helt enkelt superb middag. Sedan for jag och Håkan iväg för att besöka vårt nya tillskott i familjen....Bernard!! Ett litet lurvigt troll som vi inte kan få nog av, eller rättare sagt jag. Han är ett busigt litet yrväder som är GUDOMLIGT söt och underbar...

Nu måste jag visa ett kort på denna lilla goding!!

                      
snart så får han flytta hem till oss och ingen är lyckligare än jag:)

God natt nu alla vänner!


RSS 2.0