IG!

Mina småkillar anlände för någon timme sen, trötta av all lek och stoj och då tänkte lilla mormor att hon skulle laga en näringsrik och god middag till de små.
Det blev kyckling med spenatpasta, grönsaker, basilika och vitlöksås. Oj så gott tyckte jag, själv strimla jag över lite färsk permesan på min mat men inte på barnens. Jag åt med god aptit.

Theodor sa: -Nej jag vill inte äta den gröna maten!
Casper sa: - Mormor, jag äter bara för att det är nyttigt!

Här har man ansträngt sig för att göra det extra gott för dem men jag såg nu ur ett vuxet perspektiv.
Jag blev med andra ord ICKE GODKÄND!! Efter trugande och med lite list fick jag i Theodor lite kyckling i alla fall, men endast  några bitar, Casper åt några tuggor men gav  sen upp. Nu tror jag att de har ätit en hel del godis och kakor så aptiten var ju inte den största. Men en sak har jag lärt mig, och det är att någon färsk spenatpasta inte ska stå på bordet några fler gånger, när jag får smått besök:)Då blir det pizza, det uppskattas alltid.

Men visst är det härligt med ärliga barn, de säger vad de tycker och det blir inget hymlande. Just nu sitter de klistrade framför tv:n och ser Spy Kids och de rör inte en fena alls. Tycker den är spännande. Otroligt att en snart fyllande 3 åring uppskattar en film som är från 7 år. Helt fascinerad är han. Sitter med öppen mun nästan hela tiden:) Nog är det mysigt att jag har fått ha dem i helgen. Jag njuter av varje sekund. De har varit som snälla små lamm!

Imorse vaknade Casper halv fem och har inte sovit sedan dess, men ikväll blir det en tidig kväll för honom och förmodligen för mig med.
Blir väl att slå ihjäl några timmar framför burken ikväll.
Vad hittar ni på med?

Ha en mysig lördagkväll!


Forever

Hej mina kära vänner och andra som tittar in här ibland.
Nu har jag blivit återförsäljare till Forever Living. De erbjuder superprodukter som består av växten aloevera.
Det finns allt från aloevera drycken som består av 97% Aloevera, krämer för det mesta, läppbalsam, roll-on det finns även smink. Med andrar ord så finns det en hel del produkter. Nu ska jag själv börja dricka aleovera drycken eftersom min mage krånglar av och till och jag har hört med de som dricker drycken att den bara gör en gott och kroppen mår så himla mycket bättre.  Alla kunder som handlar dessa produkter får en 90 dagars returgaranti. Så det finns alla chanser att prova produkterna och känna sig för. Ni som blir lite intresserade hör av  er för mer information.

Har haft mina små killar hos mig inatt och igår kom Emelie på besök med sina kompisar. De hade lite förfest här innan de stack iväg utåt. Det är ju alltid lika trevlig. Kennie dök också upp med lite kompisar och det blev som i gamla tider, en hel massa ungdomar, känner dem så väl och de är som en liten familj de också. Men de var inte här så länge innan det stora gänget for iväg, och jag hade inte tillåtit dem stanna så länge ändå, men det var trevligt.

Just nu är barnbarnen på kalas med sin mamma men de återvänder nog hem hit om någon timme. De små har nog saknat  mormor lika mycket som jag saknat  dem. Nu ska jag ta mig en promenad och handla lite till middagen, samt en stor påse med godis...ikväll blir det myskväll.

Kram på er och ha en härlig lördag!


Livet kan förändras fort

Nu har det gått tre, nästan fyra månader  sen den hemska bilolyckan som trots allt slutade bra, men ibland drömmer jag hemska mardrömmar om den. Jag är så lycklig att det slutade som det gjorde, med en del skador i bröstet, revben, nacke, rygg samt punkterad lunga är väl inget man önskar någon, men bättre det än värre skador. H hade en fruktasnväd tur  Smärtorna har varit hemska men det blir sakta bättre.Vilken tur att änglarna var på Håkans sida. Det hade kunnat sluta hur dåligt  som helst. Så fort livet kan förändras, tur att vi inte vet vad som ska hända i våra liv.
Jag anser att vården han fått är urusel, Ingen eftervård, ingen kontroll att allt har läkt ihop som det ska. Jag kan ju ha  fel men nog borde sjukvården ha röntgat honom tidigare och kollat hur allt står till, men inget av det har hänt!!

Men livet går vidare och allt med det. Känner mig mera ödmjuk idag och lycklig över det jag har och att mina nära och kära får vara friska, det är det viktigaste av allt.





Kan för mitt liv inte fatta att H har suttit i bilen och överlevt men ingen är gladare än jag och hans nära och kära.
Nu är det bara att se framåt!

Ha en underbar dag!

Längtar!

Nu har det gått en tid sedan jag kom hem, två veckor men nog längtar jag enormt mycket efter min älskling med stort H. Nu är det bara en vecka kvar tills vi får ses igen, men ibland tycker jag att tiden står still.
Saknar  min goding.


Östersund

Idag styr jag kosan till Östersund. Jag ska jobba där imorgonbitti så jag måste åka dit dagen innan.
Nu är jag inte ensam som kör utan har en kollega med mig.
Det ska faktiskt bli jätteroligt för nu är det länge sen jag var i de trakterna. Och det som är ännu roligare är att jag ska träffa min brors son som bor där. Jag har nämligen inte haft kontakt med honom förrän ca ett år tillbaka. Jag har inte vetat annat än att han förmodligen fanns i Östersund, ålder och att han heter Johan. Det har gått många år men han har alltid funnits i mina tankar. Min bror har ingen kontakt med honom idag men hade det de första åren i hans liv.
När jag nu till slut fick veta hans efternamn, så sökte jag upp honom via internet...funderade några dagar innan jag tog mod till mig och skickade iväg ett sms.  Jag väntade med spänning om Johan skulle höra av sig, och jag hade full förståelse om han inte skulle göra det. Det hade ju faktiskt nästan gått hela 19 år innan han fått veta att jag finns.

Men det tog några dagar av nervositet men så en kväll  fick jag svar. Stackars pojken hade fått en chock. Han visste att hans pappa förmodligen finns i Umeå men inte mer. Det var mycket för honom att ta in på en gång och när jag berättade för honom vilken stor släkt han har och att det finns en hel del kusiner som är i ungefär samma ålder samt fastrar och farbröder,  sa han: Oj! Nu är det mycket! Men jag har skickat honom bilder på mina barn och vi alla är så lyckliga över att äntligen har fått tag i honom.
Vi har kontakt med varandra via telefon och msn.  Vilken tua att han inte är bitter eller arg, men jag har förklarat för honom varför jag inte hört av mig tidigare. Det är så härlligt att få ta del av hans liv även om vi inte pratar med varandra hela tiden.

Jag har ju bara träffat honom en gång eftersom jag varit sjukskriven och inte kunnat jobba under nästan ett helt år. Han bor ju trots allt 40 mil bort. Men nu äntligen ska jag komma till Östersund och ikväll ska vi träffas och äta middag..
Oj så underbart att få träffa honom igen. Kameran ska laddas och bilder ska fotas. Alla släktingar är ju också intresserad och nyfikna. Alla vill ju veta hur han mår, hur livet lever med honom och så vidare.

Passar nu på att lägga ut den enda bilden jag har på honom, som jag tog första gången vi möttes över en fika:)



Ha en bra dag!

Men hörni!

Nu går skam på torra land,  trodde jag aldrig att jag skulle komma till den sitsen att jag skulle köpa färdiglagad micromat..



och det är sant. Var med dottern och handlade igår och jag klagade på hur trist det var att laga mat till mig själv och då gav hon mig tipset om den typen av mat. Bara stoppa in i micron och värma 8 min...ja ja, tänkte jag, Ibland kan det väl vara skönt att bara göra det, för de senaste dagarna har jag INTE lagat någon mat alls, utan varit dum och fikat te och mackor.
Igår satt jag och ugglade framför datorn och kom då på att jag inte ätit något under hela dagen!! Det är ju inte klokt hur knasigt det kan bli, så jag snörde ihop en liten tallrik med keso, skinka, avocado och grönsaker. Inte alls dumt.
Men jag får nog ta och skärpa till mig på matfronten.

Men återigen om denna micromat. Har nu "lagat" en rätt som i och för sig inte tog mig upp på några kulinariska höjder men dock väldigt ätbart. Helt klart något att ta till när hungern sätter in, men tacka vet jag hemlagat.
Nu ska jag hinka i mig lite kaffe innan jag tar en tripp till Homsund. Ska hjälpa en kompis!

Ha en härlig söndag!

Mera tävling









"Jag är med och tävlar hos Isa och Diana om en lyxig överraskning! Var med du också!"

För att tävla gör du såhär:

* Skriv om tävlingen på din blogg!
* Kopiera texten och bilden
* Länka till Dianas samt Isas blogg
* Skriv en kommentar hos någon av oss ( i Tävlings-inlägget) att du är med och tävlar

Tävlingen pågår till 1 mars!

Lycka till=)

tävlingstips

Vill tipsa om en tävling som  Hannah har. Kolla in på hennes sida, kanske någon av er blir den lyckliga vinnaren.
 Må gott!!


Trött

Nu har jag haft en härligt arbetsvecka, jobbat och stått i, men jag klagar inte. Det är så härligt att få arbeta lite nu och då.
Nu har jag sovit som en stock i natt. Vaknat och är så där jättetung i huvudet. Men några koppar kaffe brukar avhjälpa det.
Idag har jag fullt upp. Ska iväg på stan och inhandla lite diverse saker, samt städa ut Kennies rum och ställa det i ordning. Jag får nämligen en inneboende på söndag. Vi får väl se hur det går.
Jag letar ju mindre lägenhet men har ingen i sikte än. Har ju blivit så bekväm av att bo så nära stan som jag gör och jag TRIVS verkligen toppenbra här. Hoppas att det fungerar att hyra ut ett rum, då slipper jag ju flytta i första taget.

Nä nu ska jag in i duschen och sen ta i tu med dagen..
Må så gott!

Jäkligt bra film

Trött, trött och trött men jag vilade ingenting när jag kom hem idag.
Istället så har jag gjort lite nytta men inte så ansträngande. Här i min lya är det ensamt och tyst, så jag satte mig och såg en film som Håkan laddat hem åt mig och den var jäkligt bra. Den handlar om två unga tjejer som åker till Paris och blir där kidnappad av ett gäng till trafficing..Hemsk film i det avseendet men så fruktansvärt spännande den var, med massor av action.
Jag kan varmt rekommendera den till er som inte sett den. Länge sen jag såg en sådan spännande film.



Se den!!
Nä nu är det dags att krypa ner under täcket.
Natti natti!

Gäsp

Oj vad jag är trött idag. Men det är inte så konstigt eftersom jag har kommit in i nattrumlandet. Kan inte somna i tid när jag nu varit utan jobb så länge, utan sitter vaken på nätterna. Vad gör jag, nej ingenting. Glor på tv, surfar runt och tiden bara försvinner iväg. Nu kommer jag väl så småningom att bli piggare idag men jag hoppas verkligen att jag är så trött ikväll så att jag kan lägga mig i tid. Jag ska ju inte gnälla för jag har ju själv skapat situationen. Men det är så lätt att det blir så här när jag är utan arbete och känner att allt kan jag skjuta upp till en annan dag. Har ju hela livet på mig...känns det som.
Men det är ju helt underbart att kunna få jobba denna vecka. Så nu är det bara att ta mig i kragen och se till att göra det bästa av dagen.

Läste i en väns blogg om att hon går igenom en livskris. Stackars, stackars henne. Jag känner starkt för henne och hoppas att allt ska bli till det bästa.
Kram på dig lilla vän!

Ha en härlig måndag!

Film

Har varit och jobbat idag och jag kände mig verkligen disträ. Nu är det så länge sen jag arbetade så det tar lite tid att komma igång, men det är ju så roligt.
Jag tror min son har lite separationsångest för han har kommit hem ikväll för att äta och se en film med sina kompisar, men det gör inte mig något. Det är ju bara kul att det är lite fart och fläkt här hemma.

Nu har jag laddat ner en film som jag tänkte avsluta kvällen med. Slänga mig i sängen och glo på film, vad kan man annat göra en söndagkväll?
Nu hoppas jag att den kan roa mig en stund innan det är dags att krypa till kojs.
Ett ufo i New York


Ha en härlig söndagkväll!


Hemma igen

Kom hem igår kväll. For en snabbrunda och checkade in sonens lilla lya och den är jättemysig. Litet men ändå mysigt. Ja nu har alla barnen flygit ur boet. Det är tyst och ensamt här hemma och jag ska väl sakta men säkert vänja mig vid det nya livet som jag har framför mig.
När jag nu anlände hem så var det bara att sätta igång och jaga alla dammråttor ut ur huset och det gick till slut, men jag fick hålla på ett tag. Nu är jag ganska nöjd med resultatet.
Ska iväg och jobba i eftermiddag så nu ska jag sätta mig och gå igenom lite material.
Ha en härlig söndag!

Hemåt

Klev upp för en stund sen och jag har hinkat i mig några koppar kaffe och börjar känna mig lite piggare. Idag är det dags att åka hem och det känns både härligt och inte så härligt eftersom jag åker ensam ner. H måste stanna hemma och gå till sjukgymnasten, känns ju lite trist att åka ensam hem, men så är livet. Jag åker ju tillbaka till marknanden så jag ska nog överleva det:)  Ska strax packa ihop lite kläder och annat.




Min profilbild              



Igår hade vi en trevlig kväll. Gulliga och söta Victoria kom hit på middag. Det serverades fetaostfärsbiffar med ris och basilikasås. Jag hade missat att köpa örter eftersom jag var så säker på att jag hade det hemma. Jag brukar använda timjan i biffarna men jag fick göra som Kajsa Varg sa: Man tager vad man haver. Nu fick det duga men det blev inte riktigt så gott som jag hade tänkt mig, men det fick duga. Vi hade i alla fall väldigt trevligt och mysigt. Sen bänkade vi oss framför tv:n för att se Let´s Dance och då dök pappa pu, Bernt upp med lilla gosiga hunden Ludde. Så vi satt och surrade en stund. Vilken gullig och söt man han är. Jag ser ju vem Håkan brås på:)

Det är tråkigt att min kamera inte fungerar så bra för då hade jag kunnat lägga upp lite bilder, nu får jag stjäla lite från andra istället. Men det fungerar ju ett tag i alla fall.
Nä nu ska jag ta och packa ihop mina saker.
Ha en toppendag!

Mannen är hittad

Nu är det flera dagar sedan som familj, vänner och andra har hittat den befarade drunknade mannen. Usch vilken hemsk eländig olycka. Känner så starkt för familjen som har en stor tung sorg efter att förlora man, pappa, son och så vidare.
Nu har jag så klart försökt följa hur det går med sökningar, dykningar och annat. Mannen blev aldrig hittat och beslut kom om att de skulle återuppta sökningarna till islossningen....helt sjukt att familjen måste få vänta på att få veta vad som verkligen hänt, ända till våren. Det är ju mycket upprörande.

Men nu har familjen med hjälp av vänner hittat mannen med hjälp av undervattenskameror och det måste ju samtidigt kännas som en befrielse för familjen, trots det hemska som har hänt. Tänker på familjen och känner med dem.

Hoppas de någon gång får ro i själen.
Vet inte om jag själv skulle kunna komma över en sån hemsk tragedi.
Livet har ju sina vägar och jag vill länge vandra på den vägen, tillsammmans med alla jag tycker om och älskar. De har sin speciella plats i mitt hjärta.
Kram på er alla!

Tips

Har bloggat runt lite och hittat en bloggsida som har en tävling där man kan vinna ett armband.
Var men ni också!

t

Flytt!

Nu ska min son Kennie flytta hemifrån så jag kommer att bli helt ensam, nja inte så ensam men jag blir kvar i lägenheten ett tag till. Nu ska jag söka med ljus och lykta efter en två rummare.
Känns konstigt att alla barnen har flyttat hemifrån men det är ju som det ska..Jag har ju en stor familj men nu har alla flygit ut. Men det får väl ta den tid det tar för lilla mamma mu att vänja sig vid det nya.

Idag har jag varit och köpt lite garn och strumpstickor för jag har tänkt sticka mig ett par svarta vantar. Har aldrig provat sticka vantar, men det ska nog inte vara så svårt, tror jag. Men vi får väl se om det blir något bra resulat.
Här håller kylan i sig, det pendlar mellan -21 till -24 och jag håller mig inomhus. Har faktiskt varit en sväng eller två på affären för att handla men någon längre promenad blir det inte.
På lördag tar jag tåget hemmåt. Ska jobba till veckan ocn det känns bra. Att komma igång med lite arbete, synd att det bara är en veckas jobb men bättre det än inget alls.

Nä nu ska jag fortsätta med stickningen..
Ha en trevlig torsdagkväll!


Så gulligt

Har hittat några väldigt söta små barn, gjorda i marsipan...oj oj så gulliga!
120102p_flower01.gif

Dem vill jag inte äta upp:)

Jag har också fått pris!

Har spenderat kvällen med att titta på Guldbaggen och det var så många som fick pris. Duktiga skådespelare och annat men nu när jag satt mig vid datorn och "bloggade" runt så hamnade jag på min kära väninna Mias sida så fick jag tilldelat mig ett pris av henne.
Klart jag blev stolt och glad:)
Tack så hemskt mycket och Kram på dig min goa vän och jag kan bara säga att DU verkligen är värd det priset du fick!!


*Det är med en stor ära som jag tilldelar Dig den här Awarden!
Jag älskar att läsa Din blogg!
Tack för att jag får följa Dig i Din vardag! 
Du har en underbar Mammablogg! Be Proud!*


Mina små och stora hjärtan

Sitter och kollar lite bilder som är tagna på mina nära och kära...tänkte dela med mig lite av dem                                                                                

                                                                                                                                  
                                     
                                                                                                                    
                                                                 
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            


Finns så många fler bilder jag kan visa men det gör jag senare.
Saknar er alla!!

SPA

Oj vad jag skulle vilja åka iväg en helg på SPA, det hade inte varit dumt. Man skulle äga en massa pengar så jag kunde unna mig att åka iväg och njuta av något sådant. Bara skämma bort sig själv och mysa. Det hade inte varit dumt.

Otränad

Idag känner jag i mina ben och rumpa att jag tog en lång promenad igår, men det är ju bara ovanan som gör det.
Här är det varmt, 5 grader till och med. Ska väl ta mig ut på en liten runda och sen gå och inhandla lite smått och gott till middag. Har inget uppslag alls men det kanske kommer i affären.

Ha en toppendag!

Duktig flicka

Idag känner jag mig duktig, har varit ut på en lång och härlig promenadrunda tillsammans med söta Victoria.
Sen har jag varit och hälsat på min kära syster, som kommit hem från Kanarieöarna. Hon hade köpt lite presenter åt lilla jag. En Kanebo mascara och en aloe vera hudcremé.
Jättefina presenter och jag blev så klart överlycklig. Tack än en gång, kära syster.

Kanebo Mascara 38 Silk Performance                  Babaria Aloe Vera 24hr Moisturising Face Cream with Co Q10 50ml

Dessa ska jag verkligen använda.

Ser en film på tv4 men nu är det denna evinnerliga reklampaus...som ibland gör mig irriterad, men då får jag syssla med lite annat en stund.

I morgon blir det en motionsrunda till, men jag har tyvärr glömt ta med mig gympaskor och går i mina vinterskor. Kände idag att det inte är det bästa alternativet, men det är bara fortsätta ändå.

Ha en härlig söndagkväll..

Filmkväll

Nu har jag och min älskling sett två filmer, ingen av dem var bra, men vi led igenom dem båda.
I övrigt har vi inte gjort så mycket idag. Har mest slappat men Victoria kom hit och vi har hunnit surra, käka pizza och vi var ut en sväng och mata Mikka, den lilla räven. Vi har inte sett till henne men hon har dock varit och ätit av maten som jag lagt ut.

Nu ska jag slänga mig framför tv:n och kura ihop mig under filten.
Sov nu så gott!

Usch!

Igår blev jag lurad att ställa mig på VÅGEN och det var ingen rolig upplevelse.....usch! Trodde inte det var SÅ många kg som smygit sig på, men det har blivit som en stor påminnelse om att jag MÅSTE komma igång med motionen.
Så nu kära vänner ska jag ta mig i kragen och börja rör på mig, samt äta sundare kost. Inget negativt som inte har något positivt med sig.

Nytt år och nya tag!
Kram på er alla!

Kamera

Jag är så sugen på att köpa mig en ny kamera, min gamla är så dålig. Visst kan jag ta kort med den men bara när den själv har lust. Det finns så mycket fint att fota. Just nu ser jag en stor fullmåne utanför köksfönstret och en kolsvart himmel. Verkligen vackert..och jag skulle gärna dela med mig av bilden om jag kunde.
BenQ  C1060
Den här vore väl inte fel att ha? Eller hur?

Har idag varit hem till min svåger och min äldsta syster Britta har varit där och kokat blodpalt. Jag och H var där på lunch och jag har inte ätit blodpalt sen jag var barn, men det var riktigt gott faktiskt. Ikväll ska vi tillbaka dit för hon har gjort plankstek till oss...snacka om att vi blir bortskämda. Hon är en riktig matmora, min kära storasyster, snäll och omtänksam som hon är.

Britta

Nu måste jag bara ta och skaka av mig latmasken som krypit innan för skinnet. Behöver sätta igång med lite städning och så. Sen ska jag ut och mata den lilla räven. Jag hoppas vi får se henne idag iaf.

Nu ger jag mig

Nu har jag ändrat texter hit och dit och färger likaså och nu är det nog för i kväll..Håller på att få musarm:)
Det är snart dags att hoppa i säng!

Sov så gott!!

DVD Film: Natti natti

(r)äventyr

Har ikväll varit ut en runda till min bror. Han är på semester på kanarieholmarna just nu och Kent och Maggan har en räv som kommer och får mat varje dag. Idag skulle min lillebror och svågern åka ut dit och ge räven, Mikelina mat men de hittade ingen nyckel in till huset så jag och H-Å åkte ut dit i kväll med lite mera mat men vi såg inte till lilla Mikelina, tyvärr.
På vägen tillbaka mot Jokkmokk så såg jag en oroväckande blodpöl efter vägen, men jag tyckte den såg lite för stor ut för att misstänka att hon blivit påkörd...det hoppas jag verkligen inte. Vi började mata henne i somras, då hon kom till Forsviken och såg så liten och mager ut. Och har man nu börjat ge ett vilt djur mat så får man fortsätta med det. När jag kom upp i höstas och vi hade lite personalfest därute så dök hon upp och när jag ropade på henne så såg jag hur glad hon blev och den lilla räven kom fram till mig...oj oj så söt hon är!!



Nu hoppas jag verkligen inte att något hänt henne, men det får tiden utvisa.

När jag kom tillbaka så var Håkans son Cribbe här och hälsa på. Vilken gullig kille:)
Nu ska jag fortsätta och försöka förändra bloggen lite mer, få färgerna att stämma mer överens och sen när jag blivit en väldigt duktig bloggdesigner så kommer jag att förändra allt igen..Visst är det bra med stort självförtroende.
Vi får se hur det slutar.
Må så gott!!

Kom över några bilder

Har nu kommit över några gamla foton som jag inte kan låta bli och visa...hoppas inte tjejerna blir arg på mig, men de är så bedårande söta så jag kan helt enkelt inte göra annat:) Hoppas ni inte tar illa upp?
Det är Håkans systerdöttrar när de var små. Tycker de är så snälla, gulliga och rara. Och vill därför dela med mig av dessa gulliga bilder..

Kram till er!


Jokkmokks Vintermarknad

Idag är det mildare ute, endast -13 grader och vad händer, jo det snöar. Men det gör ingenting alls. Det är så härligt vintervitt häruppe. Blir nästan lite sugen på att leka lite i snön. Längtar fortfarande upp till Randijaur, till Systern och svågerns stuga. Tänk så härligt en fin vårvinterdag och man lastar skotern för en utedag i den stekande solen...oj oj oj! Det går inte av för hackor. Det är så härligt att ligga nergrävd i en grop och lapa sol, eller att sätta sig ute på sjön och pimpla. Känna värmen från en sprakande brasa och maten smakar ju gudomligt gott när man tillagar den över öppen eld.

Men snart är det Jokkmokks vintermarknad och det är ju årets händelse här uppe. Jag längtar till första torsdagen i februari, då startar den. I år kommer mina flickor upp med sina respektive och det ska bli så roligt. Eventuellt kommer min vännina Maria också hit. Hon blev uppbjuden av min lillebror så vi får se om hon följer med.
Det är verkligen en speciell upplevelse när det är marknad. Dofterna, folket och alla trevligheter. Det är till och med en speciell helg för oss, mig och H, då är det två år sen vi träffades:) Känns helt underbart, jag är så kär och lycklig!!

Ha en toppendag!

Leker och ändrar

Nu sitter jag och lär mig hur jag ska ändra utseendet på min bloggsida. Det tar väldigt lång tid och jag är lååååångt ifrån färdig, men det är kul att laborera lite och lära mig hur jag ska gå till väga. Det är en helt ny värld för mig:) Så om det nu ser konstigt ut och lite halvdant under tiden jag håller på ( tar nog några år...ha ha) så hoppas jag att det ska bli ett någorlunda resultat.
Men den som lever får väl se!

Grammisgalan

Har suttit och sett grammisgalan och blev bestört över att Håkan Hällström fick priset för bästa manliga artist!! Jag är den som absolut inte håller med alls, tycker inte han är speciellt bra..jo hans texter är det inget fel på men sångmässigt....nej, nej, nej!! Finns ju de artister som jag uppskattar mer än honom.


Kvällens vinnare Robyn, Kleerup, Anna Ternheim och Håkan Hel


Men men vi tycker alla olika och så är det väl med allt.

Har nu städat bort julen..ja nästan. En stjärna i vardagsrumsfönstret är kvar men endast på grund av att vi håller på att spraylacka en lampa jag egenhändigt har gjort och den måste målas fler än en gång och så tog färgen slut, typiskt. Men vi får åka och handla lite mer färg imorgon. Har även satt upp lite andra gardiner i sovrummet. 

Känner starkt att jag måste komma igång med motionen, men kylan håller i sig och det är runt -20 fortfarande.
När ska det ge sig?? Vi har i och för sig varit ute på lite rundor idag men då billedes.
Mannen blev forsatt sjukskriven och ska börja få lite rehab hos sjukgymnasten, det behöver han verkligen.
Imorgon blir det en städar dag, med dammtrasa, dammsugare och skurmopp, ska även besöka tvättstugan.

Nu är det nedräkning på gång. Lite mer än en månad innan sonen och hans lilla fästmö Sara ska få tillökning...De förlovade sig nämligen på Nyårsafton. Båda nyss fyllda 18 år och ska snart bli föräldrar. Det är bara att gratulera. Oj vad tiden går. Det känns roligt att vår klan ska få tillökning. Min lille son ska bli pappa, fortfarande känns det overkligt men det går över när väl barnet är fött. Vi har fått veta att det blir en KILLE:)

Thumbnail Välkommen du lille!!



Nu har jag svamlat på en liten stund...

Ha en trevlig kväll!

Farbror D

Ännu en sen natt...hugaligen, hur ska detta sluta?? Klev ändå upp 9 och ska idag INTE vila ngt alls utan ska börja städa undan julen här hos Håkan, byta lite gardiner och städa upp ordentligt. Nu har jag legat på latsidan länge så det är dags att göra lite nytta. Först ska vi till Farbor D för mannen är inte återställd efter olyckan och kan inte ännu börja jobba, anser i alla fall jag.
Ha en härlig kall vinterdag!

Rabalder i Ramlösa

Jag har haft som tradition att se annandagens lilla lustspel på svt1. Som barn tittade alltid mina föräldrar på det och när jag blev vuxen så fortsatte jag med det, men nu tror jag det är första gången jag slutade att se, tyckte verkligen den var dålig. Inga roliga skratt som det brukar erbjudas...nej jag får vänta till nästa år.

Årets lustspel på Fredriksbergsteatern, Rabalder i Ramlöas, kretsar kring Eva Rydbergs tjänarinna Hulda (mitten) som misstas för kurortsläkare.

Snart ska vi se en film..en skräckfilm som heter barnhemmet. Kanske jag får massor av mardrömmar, men jag ska se den i alla fall. Vad hittar ni på med ikväll?

Det där med promenaden

Oj oj...sitter nu här och gruvar mig inför den "långa" och kalla promenaden till affären. Någon längre runda blir det inte..det är så fkallt...-18 grader, så det blir bara ett måste. Håller på att koka köttsoppa och behöver lite ingredienser till den. Håkans pappa pu kom hit med älgkött för ett tag sen och nu ska det bli soppkok! Oj så gott det ska bli. Det är verkligen länge sen jag åt det. Senast var nog när det var vintermarknad här i Jokkmokk.

Mustig köttsoppa med klimp

Ja ja ja...nu är det väl bara för mig att slänga på mig varma kläder och traska iväg. Ingen idé att dra ut på det, men fryser, det gör jag.

Förändring

Sitter och försöker lära mig hur jag ska ändra utseende på min bloggsida och det tar sin lilla tid. Kanske lätt för många men inte för mig. Jag testar mig försiktigt fram och sen får jag/ni se om det blir någon ändring, men som sagt rom byggdes inte på en dag:)

Ny dag

Satt uppe sent i natt..ovanligt:) Nej nu får det vara ett slut på detta nattrumlande men JAG fastnade i junior hockymatchen men gav upp efter andra perioden. Klev upp kl 9 och ska försöka att låta bli att vila idag. Ska ta mig ut på en promenadrunda nu på eftermiddagen. Jag har suttit och sökt en del jobb som jag inte ens är kvalificerad för och vet att jag inte kommer att få , men jag måste ju chansa lite ändå. Rätt var det är så kanske det vänder. Hoppas jag i alla fall.

Här uppe i norr är det inte så farligt kallt, det är kring -7 grader så det känns väldigt skönt ute. Hade tänkt försöka lura med mig Håkan ut på en promenad, men vi får se om jag lyckas:)

I övrigt känns det ganska trist att inte ha ett arbete att gå till och framför allt att inte veta hur ekonomin ser ut varje månad. Nu har jag haft det så här under många år och har jag verkligen tröttnat på eländet..Måste få mig ett fast jobb, en fast punkt...tänk att få kunna ta ut semester några veckor om året...vilken lyx! För det flesta är det en självklarhet men det har det aldrig varit för mig. Nu har jag bitit mig fast vid att jobba som tolk sedan 2003 och det har ju fungerat bra men nu finns det så lite arbete, så nu är det dags att släppa taget...tyvärr. Men så är livet....kanske det väntar något helt annat och spännande för mig i karriärslivet..vem vet?

Kan ju kanske söka jobb som (fniss)



Nu har jag klagat nog för denna gång.

Ha en härlig trettondag!

God middag

Var över till favoritsvågern och fixade lite mat tillsammans med Billebo (lillebror), Håkan och Hans-Åke. För H-Å  var det  som en nobellmiddag, enligt hans utsago:) Han är alltid lika tacksam och nöjd, Vi åt en toast med kräftskärtsröra till förrätt (blev över sen härom kvällen), men det var jättegott, till varmrätt åt vi ungstekt fläskfilé med en jättegod sås och potatisgratäng, alltid lika lyckat och vi alla blev så mätt så vi nästan somnade i soffan efteråt. Det blev en tidig kväll men vi ska allt göra om det en annan gång och då blir det efterrätt också.

Har masserat min mycket stela pojkväns rygg och han har ont i alla musklerna efter bilolyckan men det går mkt bättre nu,  men det tar sin tid innan han är helt återställd. Nu sitter vi på varsitt hörn och leker med våra datorer, han spelar och jag surfar, men det blir väl en film lite senare ikväll, måste aktivera hjärnan med något så jag inte somnar.

Har vänt på dygnet nu och går inte i säng förrän vissa människor kliver upp eller som redan är uppe och jobbar, syftar på bagare och tidningsbud, det är inte klokt vad fort det går att lägga till sig med olater. Klev faktiskt upp strax före nio idag och då hade jag endast sovit några timmar, sen har jag tagit en tupplur i soffan. Men jag ska inte nattuggla för länge ikväll/natt...tror jag:)
Nä nu när helgerna är över är det dags att återgå till vardagen.

Hoppas ni alla har en underbar trettondagsafton!

Grillning

Ikväll ska vi ha lite myskväll med favoritsvågern Hans-Åke och lillebror.
Vi ska fixa lite go mat tillsammans och bara ha det gott. Min kära syster befinner sig just nu på kanarieöarna och jag önskar att hon bara har det fint och njuter av varje dag. Det är hon verkligen värd.
Nej nu ska jag iväg och lämna min bil till en kompis som ska kolla upp bromsarna inför besiktningen.
Ha nu en trevlig trettondagsafton!

skitfilm

Har nu suttit sedan kl 21 och sett den mest värdelösa film jag sett på mycket länge, men var tvungen att se den färdig. Fråga mig inte varför men det är ingen film jag rekommenderar någon att se.

The Mothman Prophecies
Jag borde ha slagit över till en annan kanal men ville ändå se om det blev någon ändring i filmen som gjorde den mer intressant, men icke det. Jag plågade mig igenom den i alla fall. Nu ska jag väl surfa en stund innan jag sätter mig framför burken igen. Nu har jag verkligen vänt på dygnet och ska när alla helgdagar är över, vända tillbaka till det normala igen.

Lika kallt



Här är det kallt som sjutton, termometern rör sig inte utan har stannat på -20 grader, så idag blir det en likadan dag som igår. Vi stannar inomhus och gör inte så mycket annat.
En promenadrunda är inte speciellt lockande måste jag säga-

Denna bild är faktiskt tagen i Jämtland och inte här uppe i Jokkmokk men jag tycker den är så fin:)
Ha det så gott i stugorna!

Malin

Gud vad det är härligt att kunna kommunicera via telefonen. I kväll ringde min kära systerdotter och min absolut bästa vän och vi har pratat i minst en och en halv timme, om ditt och datt som händer i våra liv.  Vi kan prata om allt och hon är min källa till trygghet. Hon saknar mig  och jag henne, . Det har hänt så mycket på sista tiden så det har inte funnits ro att sitta ner och ta igen allt som vi  brukar göra, dagligen. Men ikväll var det en sådan kväll...känns så underbart att min Malin finns och är till för mig hela tiden, älskar henne så mycket! Om det är någon som ska få ett pris så är det hon:
Härmed utnämner jag dig till den underbaraste, vackraste och min absoluta mycket nära kära vän i världen!!

Älskar dig! Malin

Något gott!

Sitter här i köket och väntar på att köttet ska bli någolunda klart. Jag har gjort en förrätt som består av kräftskärtsröra på rågbröd och sen blir det stekt älgstek med rosmarinsås och rösti:) Hoppas det blir gott!
Ha en härlig lördagkväll!

Lite uppdatering!

Men oj oj oj..vad tiden springer iväg. Jag har inte skrivit här på länge och ska nu ta tag i saken. Det får bli några inlägg innan jag kommer ikapp. Julen var lugn och mysig. Firade den här uppe i Jokkmokk tillsammans med släkt och vänner. På uppesittarkvällen blev jag och Håkan bjudna på nygrilljerad skinka med tillbehör, hos hans pappa och hans sambo, det var väldigt trevligt och mysigt. Ska ladda upp lite bilder senare. Sen gick vi till min syster och där fortsatte vi med lite vin och dans. Hans-Åke hade fullt upp med oss två damer som ville dansa och svänga på de lurviga.


Mina barn var på var sitt håll men vi höll telefonkontakt under dagen. De hade det bara underbart och då var lilla mamma mu nöjd och glad. På julafton så var jag och Håkan ner en sväng till hans syster med familj för att lämna klappar till flickorna, sen gick vi till hans pappa men jag smakade bara lite på sillen för jag blev senare hämtad av syskonen och svågern och vi åkte upp till min storebror på middag, och vi firade hans 60 års dag.
 Kan inte tro att han är 60 år, så stilig och ung som han ser ut, Linda var där med en kompis och vi hade jättetrevligt och mysigt. Sjöng väl en och annan julsång och stämningen var hög. Det blev inte ngn sen kväll eftersom vi skulle ha klapputdelning hos Kikki och Erik skulle upp tidigt och jobba på juldagen, så vid nio tiden åkte vi ner till Jokkmokk Jag fick så många fina klappar, som jag senare ska visa lite bilder på..det kommer så småningom.


På juldagen så ville min gulliga brorsdotter Linda umgås med sin faster och det var meningen att vi skulle ut och svira på hotell Jokkmokk, men vid halv elva så var det fullt där så vi fick ha en liten hemmafest istället. Håkan och några kompisar kom upp till Lindas mamma och vi sjöng(jag, rättare sagt) och Linda var så nöjd och glad, vi slutade kvällen/natten här hemma hos Håkan. Hade en jättetrevlig kväll. P

På annandagen var det dags att packa bilen och styra kosan neröver, mot Umeå. Lillebror hämtade oss och vi körde iväg. Erik var så less på jobbet och allt så det var helt underbart för honom att komma sig i väg från trakten..


Nu ska jag inte sitta här på en stund...men det kommer mera! Jag ska själv "åka skidor", men inte utomhus för här är det -20 grader...kallt som sjutton så det får bli tv tittande på världscupen istället Ha en härlig skidåkardag!

RSS 2.0