Kallt

Nu har jag varit borta ett tag men livet har sin gång i alla fall. Här har det varit kallt någon dag, nästan -30 och även kallare på sina håll och vi har hållt oss inne i stugvärmen förutom när vi varit tvugna ut med Bernard. Till och med han har gjort snabba rundor och det kan jag förstå. Han verkar inte frysa speciellt mycket men han stannar in och snusar som han gör vanligtvis. Hans päls är så statisk i denna torra vinterkyla så det räcker bara att nudda vid honom så står pälsen rakt ut. Nu har jag ju använt min fina nya kamera så jag ska givetvis visa lite bilder, äntligen.Han ser ut som ett rödögt monster men han har sådana ögon i vissa ljus och det går inte att göra något åt.

Nu har jag i alla fall arbetat klart och är arbetssökande, som det så fint heter.  Vad som händer framöver har jag ingen aning om men det blir väldigt lugnt till efter jul. Så i tisdagskväll blev vi bjudna på julfest med väldigt god mat och trevliga och glada människor. Jag åt tills jag kände mig som en uppstoppad gris, men gott var det.

Idag har jag äntligen tagit vaccinet mot svininfluensan, så nu är det gjort i alla fall.

I kväll blir det bara mys hemma och dottern med sambo är på väg uppöver. Ska bli så mysigt att få träffa dem igen.

Ha en underbar kväll!!

Vilken dag

Idag har det varit full rulle i galoscherna. Jag har sytt på manteln som Theodor ska ha och jag har inte så mycket kvar att göra, men låter det vila till söndag istället. Jag har dessutom haft turen att vinna en mascara av min släkting Rebecka som idag kom med posten. Tack än en gång gulliga du!
Den är provad och jag är jättenöjd med den.

Idag var jag till "svärfar" och hans sambo och där fick jag mig en jättefin jacka, en fjällräven dunjacka som jag verkligen tycker om. Har en gång i tiden haft en likadan men blev så less efter många års användande, att jag faktiskt slängde bort den! Hur galen var jag då?? Det är inte klokt hur dum jag har varit ibland. Men nu har jag haft turen att få en sådan likadan och jag lovar att jag ALDRIG slänger bort den här.


Fjällräven - Expedition Down Jacket
Den ska bli väl använd och det passar så bra i detta kalla väder.

Nej nu är det dags att släpa mig till affären. Vi ska äta lite gott i kväll och Håkans styvbror kommer hit på middag. Jag ska göra fläskfilé som är fylld med västerbottensost och lufttorkad skinka. Den ska dubbelpaneras samt serveras med mandelpotatismos och kantarellsås....mmmm, tror jag blir supergott. Till efterrätt blir det jordgubbs och rabarberpaj med vaniljvisp....

Ha en härlig fredagkväll!

Må gott! Kram

Lite ditt och dattDagens vill ha: Ett nintendo Wii

Dagens klädsel: Morgonrock och ulltofflor:)

Dagens frisyr: Den vill ingen se..

Dagens låt:  Jul, jul...strålande jul

Dagens planer: Har inga just nu

Dagens saknad: Mina barn och barnbarn (saknar dem jämt)

Dagens misslyckande: Har inte trampat i klaveret än. Men det kommer säkert

Dagens drog: Kaffe och cigaretter:(

Dagens köp: Blir en sväng till mataffären, kanske nått inköp på nätet.

Dagens godis: Kanske en frukt.

Dagens humör: Har inte känt efter.

Dagens citat: Var glad!!

Dagens roliga: Bernard har lärt sig hämta sitt koppel när han vill ut:)

körträning

I kväll har jag varit på körträning inför stundande julkonsert i Porjus nu på lördag. Det var en hel del nya sånger för min del, faktiskt några jag aldrig hört förut, men det ska nog gå bra ändå. Vi tränade även på sånger som vi ska ha när vi körar för Cindy Peters i december. Ser fram emot att få tänja ut stämbanden lite mer än jag gör i vanliga fall.

Nu är i princip alla julklapparna inköpta och klara men någon har jag kvar. Sitter och klurar och funderar på vad jag ska välja till en viss person men jag har ju lite tid kvar, så vi får se vad det blir.

Mr H behöver lite nya tröjor så jag passade på att beställa mig en ny klänning på samma gång. Nu hoppas jag att storleken stämmer och att den passar.

Klänning

Jag får nog kanske sy upp den några centimeter eftersom jag är skapt med taxben. Men jag tycker den är snygg men som sagt, det återstår att se hur den egentligen är i verkligheten. Det är som att spela på lotto ibland när man beställer kläder.

Nu är det gjort i alla fall.

Kram och god natt!!

RSS 2.0