Tårta!

I morgon är det min födelsedag och jag tänkte göra en enkel tårta att bjuda på om det kommer någon hit och hälsar på. Är ju inte hemma så jag kan ju inte räkna med att barnen kommer över:) Men jag får ta igen det när jag kommer hem. Längtar ju efter mina barn och barnbarn så det ska bli underbart att få se dem igen. Vi åker hemöver till veckan och det ska bli skönt att få vara hemma lite också. Jag trivs även att vara här och har inga problem att vara borta..det är ju som mitt andra hem här hos Håkan. Trivs att få umgås med mina syskon och andra som bor i dessa trakter. Känner mig lika hemma här som i Umeå.
Men jag har ju mina nära och kära som säkert kommer över på en liten fikastund eller så kanske jag firar till det med lite vin:) Ja vi får se. Jag och Håkan är bjuden på middag hemma hos hans pappa och sambo. Det ska bli trevligt! Men det blir nog en brittatårta till kaffet senare på kvällen.

Ha nu alla en underbar ledig helg!

kryddburken03.jpg

mysig och ruggig onsdagkväll!

Igår sprang kvällen iväg i en väldig fart. Vi har fått färskt älgkött av "svärfar" och Håkan har köpt en Marinator, en slags plastbehållare som suger ut all luft och mörar köttet väldigt mycket. Så elgrillen fick steka de goda köttbitarna. Min lillebror kom ner på middag och vi njöt av varje tugga samt att jag serverade lite rött vin till det..tror inte lillebror uppskattade vinet lika mycket som jag...ha ha..Han är nog ingen vindrickare, men trevligt hade vi. Bernt "svärfar" kom senare förbi med sin lilla hund Ludde och den lilla parveln blev helt tokig i min lillebror..han pussade och slickade honom över hela ansiktet och vi andra fick oss ett väldigt gott skratt:)



Sen satt vi och såg på Uppdrag granskning http://www.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=2232&from=program_ao
som handlade om säkra lås som gick att bryta upp på ca 10 sekunder. Det är ju tur att jag inte har något sådant eftersom ASSA inte verkar vilja rätta till felet och byta ut alla låsen som ska vara så säkra. Hoppas nu inte att detta program leder till en massa otrevliga inbrott.
Efter det så såg vi på Plus och han är ju verkligen bra Sverker Olofsson...superbra att det finns sådana tv program som i bästa fall kan leda till upprättelse för de som är drabbade av ett och annat.

Men allra sist denna kväll så såg vi en skräckfilm!!! Och det var en skräckfilm som fick lilla jag att sitta med en kudde framför ansiktet och blev det hemskt så dök jag ner bakom den..ha ha..Håkan tycker nog att det är roligt när jag...blir så där rädd, men jag är duktig på att leva mig in i handlingen. Jag satt och höll Håkans hand så länge att jag fick kramp och det blev samma för han..Ja om ni nu vill se ngt hemskt så rekommenderar jag denna film..som heter Mirror

Mirrors (2007)

Nu ska jag hinka i mig lite mera kaffe innan det blir en promenadrunda i kylan.
Ha det så gott!

Tack!

Sitter här och tänker på mina nära och kära, vänner och människor som betyder så mycket för mig.
Nu är det så att jag inte tänker skriva en lista på vem utan jag vet och tror att NI vet vilka ni är.  Jag vill bara säga TACK! För att ni finns i mitt liv och för att ni alltid ställer upp för mig, vare sig jag behöver prata eller hjälp med något. Vad vore livet utan er? Jo alldeles trist och meningslöst. Känner mig nog lite ottillräcklig för tillfället men det går över.

Så än en gång!

1.gif

Många kramar till er!

Idag!

Humör: Ganska bra
Gjort: Försöker skriva ett CV
Planer: Ska ut på en promenadrunda, skriva färdigt mitt CV, skicka iväg några jobbansökningar och hoppas på tur:)
Ser på: Datorn och halvtittar på tv:n ibland
Lyssnar på: När min älskling snusar i soffan
Läser: Tips på hur man skriver ett bra CV
Dricker: Kaffe i mängder

Äter: Åt "frunch" för en stund sen, bestående av fil och flingor, smörgås och ett kokt ägg.
Bästa: Att få finnas till
Sämsta: Utan jobb
Barn: Det bästa som finns:)
Väder: Kallt men soligt


Måndag!

Idag är det riktigt tråkigt, grått och väldigt trist väder ute. Ja det är ju ingen idé att klaga på sånt man inte kan ändra på, men oj oj..vad det skulle vara härligt med lite snö i stället för denna gråa och mörka tid. Halt och eländigt är det likaså. Hur som helst så blev jag lite lat idag och ringde min kära syster Kikki och försökte avstyra dagens promenadrunda men det gick hon inte med på:) Tack kära du för att du peppade mig att komma iväg. Det är ju så skönt när jag väl kommer mig ut i friska luften. Det blir som en extra kick och energin i kroppen ökar.

Jag är fortfarande kvar i Jokkmokk men det lär nog inte dröja så länge innan jag styr kosan hemåt igen. Min älskling ska följa med mig hem ett tag och det känns toppenroligt. Men vi får se när han orkar sitta alla de 40 milen mot Umeå.
Nu var det ju så att jag inte fick med mig så mkt kläder när det blev panik att åka upp hit så jag har fått låna lite kläder av min kära syster och Håkans systerdotter...tack snälla ni för all hjälp, det uppskattar jag verkligen.

Beställde lite underkläder från Ellos och jag hittade ett par jättefina skor på rean som jag beställde i vinst och förlust eftersom jag har storlek 35.  Det är väldigt, väldigt sällan jag kan ha skor i stl 36 men jag köpte skorna ändå och idag kom paketet...jag blev så glatt överraskad eftersom jag kunde ha dem:) Så jag har gjort ett klipp och känner mig väldigt nöjd och glad över det.

Så här ser de ut och de kostade endast 149 kr...

Zooma
Nu har jag något att sätta på mina fötter om det blir av att gå på höstfesten den 8 november..

Ha nu alla en härlig forsättning på måndagen!

Kram

Lördag

Sitter här i min pojkvän kök medan den stackaren vilar sig. Han är mörbultad och väldigt trött av sina mediciner. Vi har fått lite blåbär av min "svärfar" så jag har tänkt att baka en blåbärspaj till imorgon och bjuda lite nära och kära på fika:) Här  i Jokkmokk är det mörkt och det är någon minusgrad, Jag var ute med min kära syster på en promenad tidigare i eftermiddag och det var en aning halt. Så det är bara att vara försiktig och se vars man sätter fötterna.

Annars lever livet på i sin lunk...Känns så skönt att vara här hos min kärlek när han har så ont och inte kan göra så mycket. Känns så bra att kunna hjälpa till och ta hand om honom när han har det så jobbigt.
Hemmavid så är det lugnt. Pojkarna njuter väl nu när mamma mu är borta och de slipper lite tjat och gnat, men snart kommer jag hemöver och ordningen blir återställd:)

Hoppas ni alla får en trevlig och härlig lördag!
Kanske jag tar mig ett glas vin till maten-
Kramar

Något hemskt hände!

I onsdags fick jag ett hemskt tefefonsamtal, MIn älskling hade kört av vägen och mitt hjärta stannade upp för några minuter. Jag fick en chock! Inom en timme hade jag kommit mig hem från jobbet, packat lite (fick knappt med mig nå kläder), bytt till vinterdäck med hjälp av min goda och underbara väninnas man. Jag hade fått veta att det varit så halt väglag att bilen fått sladd och voltat ner i ett dike, men hur många varv vet ingen.. Bilen blev total förstörd. Jag for iväg uppåt på vinst och förlust eftersom jag ine visste vart någonstans han skulle hamna. Fick efter en timmes körande veta att de flygit honom till Gälivare och det blev en plågsam resa på 50 mil. Jag stannade ibland när jag inte kunde hålla tårarna tillbaka men jag stålsatte mig, för fram skulle jag. Jag  spenderade många timmar i telefonen under resans gång, Jag kunde inte sitta där i mina tankar för de for iväg. Vandrade från positiva till väldigt negativa tankar och det gjorde inte saken bättre.

På eftermiddagen fick jag äntligen prata med Håkan i telefonen och en sten som var väldigt tung, ramlade ner en bit , Vilken lättnad att få höra hans röst och jag fick tala  om för honom att jag var på väg.  Jag visste ju hela tiden att han var vid liv men inte hur skadad han var....Det visade sig att han har en hel del frakturer, som jag inte kommer att gå in.på. Men tack vare bilbältet så klarade han sig hyfsat bra trots allt elände.

Jag kom upp på kvällen och då kom tårarna..det var så hemskt att se honom ligga i sjukhussängen, helt mörbultad och med diverse slangar i armarna. Men han var trots allt vid gott mod. Dagarna har gått och det är nu över en vecka sen den hemska olyckan men nu är vi hemma hos honom i Jokkmokk och jag ska stanna här och ta hand om honom tills han klarar sig själv. Han lider och har väldigt ont, men tack och lov så finns det så bra mediciner som hjälper till.

Nu är det  bara att se framåt!

Ny Tävling!

Hej igen! Nu kan jag än en gång tipsa om en ny tävling http://hannahsthlm.blogg.se/2008/october/tavling-vinn-essie-nail-corrector-pen.html?_tmp=abe40c385ca6d3a02b28d8ae02f705fd29b90d0c
och med lite tur så kan Ni/ jag vinna, så ta chansen att vinna lite gott för naglarna:)

Hoppas ni får en härlig måndagkväll! Själv ska jag se ett av mina favoritprogram...cityakuten. Tycker det är så bra och ser det när jag får chansen.

Kram

Middag med familjen

Som vanligt när jag kokar palt så brukar jag ju bjuda hem lite folk och så blev det idag också.
Sandra, Fredrik, Emelie, Casper, Theodor, Kennie, Tim, Sara och Maria kom hit så det blev fullt hus..men det är alltid lika roligt:) Mina småttisar åt nästan två paltar så de tyckte nog att det var väldigt gott..

Nu är det Stjärnor på is som gäller för kvällen, sen blir det inte en för sen kväll för imorgon ska jag jobba. Har en kursvecka på Strömbäcksfolkhögskola så jag ska kliva upp rätt tidigt och förbereda inför eftermiddagen. Ska hitta något tema som vi kan lära våra elever lite nya tecken. Det ska bli roligt.

Nä nu blir det sängläge med tv:n..
Ha en trevlig lördagkväll!

Gäsp!!!

Jaha nu är det helg igen, dagarna springer iväg så fort, så fort.
Idag är jag lite seg för det blev en sen kväll igår. Jag och min kompis Maria ordnade middag till våra barn, som för första gången fick träffas och det var väldigt trevligt..sen satte sig chauffören Maria sig i bilen och körde sina pojkar med datorer till Holmsund. De ska stanna där hela helgen.

Sen kom hon tillbaka till mig och vi satt och surra, drack vin och blev så där pratglad och surriga..
Jag plockade fram lite handprodukter till Maria och Sara och de var mäktigt imponerad över hur sköna och lena händerna blir efter en sådan behandling..Saras händer blev så lena...Jag fick dessa produkter på morsdag av min kära dotter..hon skämmer bort sin mamma med ett och annat:) Men jag kan varmt rekomendera denna produkt. Det är av märket Mary Kay. Själv så använder jag den när jag ska skrubba min kropp och den är superb till det också. Man känner sig så fräsch och len efter det. Nu är det så att jag läste i en tidning att Carolina Gynning använder sig av en spermakräm och enligt henne så föryngrar det huden och man blir tydligen len som en barnrumpa:) Ett litet tips kanske...ha ha...ja det finns ju ett och annat som är knasigt..



http://www.marykay.se/

Men idag är jag lite seg efter nattrumlandet men mår annars bra. Ska ta och få lite mer energi och sen vankas det paltkok och middagsgäster. Min dotter Emelie är nog väldigt lycklig över sin mamma idag, för hon älskar palt men hennes kärlek tycker inte om det så då kommer hon som en oljad blixt om det puttrar i paltgrytan:) Ska bli så roligt att träffa henne, för nu är det länge sen. Vi bor i samma stad men nu har hon jobbat som en galning, tycker jag. Så det är på tiden att jag får se henne.

Nej nu ska jag ta och få i mig lite kaffe och sen ska jag börja skala potatis...det tar ju som sagt sin lilla tid att få dessa läckerbitar på bordet..

Må så gott alla!!

Ny tävling!

Nu har jag hittat en ny tävling som är bra för håret.








Klicka på länken  http://vivalaglam.devote.se/blogs/644270/taevling--vinn-haarvaardsprodukter-till-ett-vaerde-av-547kr--.htm#WriteComment och var med ni oxå! Det kan ju vara kul om inte annat:)
Ha alla en trevlig onsdagkväll!

sugen på nytt

Sitter som sagt på hotellrummet och surfar runt..Jag har hittat en klänning och ett par skor som jag gärna vill ha!
Får fundera ett tag på om jag ska beställa dem eller inte, men vad tycker ni?

                              

Skorna är ju lite höga men (suck) så snygga. Lilla jag behöver bli lite längre ibland.
Ja nu har jag något att grubbla på ett tag. Återkommer kanske strax igen:)

Flyger och far!

Nu var det ett tag sedan jag skrev något i min blogg, men det har inte hänt så värst mycket sen sist. I alla fall så är jag ute och flänger igen efter vägarna, dock ganska kort denna gång, endast 13 mil ungefär, enkel väg. Just nu har jag anlänt till Hotell Lappland och intagit mitt rum, lite lyxigt är det dock med bastu på toaletten. Jag kanske lyxar till mig med en öl och bastu för att sen krypa in i en härlig morgonrock:) Jag måste då säga att jag är väldigt glad över min laptop, tänk så mycket roligare det är att bo på hotell än det var förrut, Då låg jag mest framför tv:n, som i och för sig inte är så dumt. Men nu kan jag ha kontakt med omvärlden och surfa runt lite för att fördriva tiden. Ids ju inte sitta och hänga nere i lobbybaren heller,

På vägen upp hit så var det två älgar efter vägen men tack och lov så sprang de till skogs istället för upp på vägen...då vete gudarna vad som hänt om de sprungit upp på vägen...huga! Vill inte tänka tanken, Men ett är då säkert, jag hade inte hunnit stanna eller väja undan. Men men det är ju alltid djur efter vägarna. Men det är så sällan som jag stöter på dessa skogens konungar. De är så vackra och ståltiga men jag vill helst se dem i skogen än på vägen, eller så besöker jag Älgens hus i Bjurholm, http://www.algenshus.se/   Där kan man få klappa de tama älgarna och ge dem lite frukt. Det är verkligen imponerande. Ett besök dit är något jag verkligen rekommenderar. Jag ska försöka ta mig dit med mina barnbarn till våren. Då har de fått ungar och de är så söta.

Nä nu ska jag surfa runt lite och kolla in lite bloggar och så.
Ha en underbar kväll!
Mamma mu!




Hotell Lappland i Lycksele

Lördag

Nu har jag latat mig hela dagen nästan. Jo nog har jag gjort några knop faktiskt. Det vanliga måsten som man alltid har. Men ikväll ska jag ha trevligt. Mina nya väninna Maria ska komma hit på middag och sen ska vi ut och svänga våra lurviga är det tänkt. Vart vi hamnar vet vi inte men det är faktiskt över ett år sedan hon var ut och lufta sig , så det ska bli kul.
Jag hade tänkt att vi skulle ha förrätt, varmrätt och efterrätt men jag har ju faktiskt gått ner i vikt så jag bestämde att det räcker med varmrätt  som består av helstekt älgstek med potatisgratäng och murkel sås....mums! Det vattnas i munnen på mig. Sen blir det nog en god kaffedrink efter det. Kanske en bit choklad skulle passa till det.

Jag har varit ute och plockat några knallröda äpplen samt lite rönnbärskvistar som jag satt i en skål med vatten, Äpplena har jag gröp ut och satt ett värmeljus i. Jag blev så inspirerad av min gulliga väninna Mia som bor i storstaden http://desperatahemmafrun.blogg.se/ När jag var in och kollade hennes blogg, så hade hon gjort något liknande och det såg så fint ut. Det är verkligen en stämningshöjare nu när mörkret faller och jag får tända ljus. Jag tycker det är så mysigt att bara ha levande ljus i hela lägenheten. Mysfaktorn höjs väldigt mycket.

Ha en trevlig lördag!





Tävling

Kollar runt i lite bloggar och hittar en tävling: http://fallaway.blogg.se/2008/september/goodiebag-tavling.html
som jag kan rekommendera:) Ibland är det lite kul att medverka i sådan även om man inte vinner alla gånger, men jag hade turen att i våras vinna ett läppglans värt 500 kr. Det gör att läpparna sväller och blir större...det fungerar verkligen!
Jag och flera av mina vänner har testat det och ALLA tycker likadant! Det blir effekt!! Lite roligt är det dock att lyxa till vardagen med en sådan sak och jag hade tur att vinna den. Den ska användas flitigt tills den tar slut. Vet väl inte om jag lyxar till mig och köper en till sen. Ja vi får se...nä nu är det dags att ta tjuren vid hornen och hoppa i säng.

Lip Fusion Color Shine

God Natt och sov så gott!!

Myskväll!

Idag har jag varit så superduktig och kommit mig ut på en promenad men min nya vännina Maria. Åh äntligen kom jag till skott efter en lång förkylning som faktiskt fortfarande håller i sig, tyvärr. Men nog ska det väl bli någon råd med det. Men resten av dagen har jag bara latat mig, men jag gjorde bort allt igår så jag lyxade till mig med en latdag:)

Ikväll har min kära son Kennie varit ute på granngården och pallat lite äpplen men det säger jag inget om. för det är ett hyreshus och äpplena får ramla ner från trädet och ingen tar rätt på dessa små söta frukterna, så jag skäms inte för att ta rätt på det som annars får ruttna bort. Men efter pallningen så gjorde han en smarrig smulpaj som vi njöt med vaniljvisp och en god kopp kaffe. Han kan verkligen överraska sin mamma. Han tyckte vi skulle ha något gott till Idol.

Jag tände lite ljus och mysfaktorn var väldigt hög. Men plötsligt så blev han less att sitta framför tv och gick iväg på ett spelhak nere på stan..ja ja..vad kan Mamma mu begära. Jag fick ju en liten stund med min son.
Så nu har jag släkt ljusen och tänt några i mitt sovrum och sitter nu här med datorn i knät och kollar på Idol.



Alice. Foto: TV4



Men vilken JURY!! I like, I like!! Jag tyckte från början att det var synd att de skulle byta ut den gamla Juryn men idag med facit i handen så tycker jag verkligen att tv4 gjorde helt rätt. Denna jury ser talang och går inte på utseende och det uppskattar jag verkligen. De slänger sig inte med elaka kommentarer och det gillar jag med. Det känns som att det är seriöst idag, inte en massa svammel och löjligheter. Så för första gången så följer jag serien. Och jag lär nog göra det i fortsättningen också. Jag har flera favoriter bland deltagarna så det blir svårt att välja i dagsläget, men fråga mig längre fram om jag har hittat den absoluta favoriten.

Nu är det Oskyldigt dömd som gäller för kvällen, sen blir det förmodligen en tidig kväll i sängen. Ska åka till Sollefteå och jobba imorgon och på vägen hem ska jag passa på att hälsa på min kära och underbara systerdotter och vän. Älskar henne så mycket och saknar henne så mycket. Vill så gärna att hon ska bo närmare mig som hon gjorde förut, men hon har sitt liv därborta i Bjärtrå men jag önskar att hon tar sig hit och hälsar på en helg så att jag får rå om henne. Det skulle vara jätteroligt.

Nä nu ska jag fortsätta att titta på tv:n

Må så gott!!

RSS 2.0