Första advent!



Idag är det skyltsöndag och här i Jokkmokk snöar det idag och det har det gjort de senaste dagarna. Här är så vintrigt och vitt samt -10 grader. Idag ska jag gå ut på skyltsöndagen och kolla lite vad de säljer på julmarknaden och det är så mysigt. Kanske vi går ut och äter ngt gott till middag,
Nu längtar jag hem för jag vill jula till det hemma oxå. Hämta upp lite ljusstakar och annat smått och gott.
Jag ska enligt min syster få botanisera lite i hennes tomtesamling så jag kanske får med mig lite "nytt" till hemmet.
Imorgon eller på tisdag bär det av ner mot Umeå. Jag måste hem och jobba lite samt vara hemma ett tag, umgås med mina barn och barnbarn, träffa lite vänner som jag saknar och förhoppningsvis saknar de mig lite oxå.

Hoppas ni alla får en trevlig och härlig första advent!

Adventskramar

Filmgalen!

Nu har jag sett film i flera dagar. I förrgår blev det första filmen av Arn och på kvällen blev det film nummer två av Arn. Det blev nästan sex timmars filmtittande. Inte klokt men sant.
H hade redan sett den första filmen på bio och nu skulle vi se den andra på kvällen så för mig blev det ett filmmaraton:)
Men jag tyckte om filmerna väldigt mycket. Så jag kan rekommendera er att se dem.
Igår så såg vi andra filmen av Narnia, en fantasifilm som jag också föll mig i smaken.
Jag behöver inte gå på bio när jag är här hos Håkan för han har projektor och värsta ljudet så det känns som att vara i en salong nästan..men det är härligt. Vi laddade med popcorn och sen bar det av till fantasiernas värld och kvällen gick väldigt fort. Jag tror det vankas en ny film ikväll:)


Arn: Tempelriddaren                           Arn II: Riket vid vägens slut (Blu-Ray)                         Berättelsen om Narnia 2: Caspian, prins av Narnia (2 disc)

Igår var vi till farbror D och i väntrummet hittade jag ett recept på krabbelurer...har aldrig hört namnet förrut men blev lite nyfiken. Det är nå liknande plättsmet fast med vanligt socker och vanlijsocker. Man steker i krabbelurerna i ett plättjärn och jag serverade med blandfrukter och vaniljvisp...mums det blev väldigt gott. Man kan ju sätta på vad man själv tycker är gott. Johan och Erik kom hit på lite gofika och det är inte sista gången jag gör dessa små gosaker.

Krabbelurer


Idag hade jag och syster eller rättare sagt min syster funderat på att åka upp till Gällivare på en shoppingrunda, men det blev inget av det. Hon känner sig lite trött och hängig, så vi får ta det en annan gång. Tänk er att här uppe i norr så åker man minst 10 mil för att kunna shoppa lite kläder och annat smått och gott. Men då passar man oftast på att storhandla och göra sina inköp mera planerat. När jag är hemma i stan så kan jag springa i affärer när jag vill, fast det blir inte så ofta utan det blir mer planerat om det är något jag ska inhandla..Men nog blir man lite bortskämd med att bo i en stad, fast nätshopping är inte heller dumt. 

Nej nu ska jag dricka lite kaffe för att bli piggare.
Ha alla en toppendag!

                                          

Snö, snö och åter snö:)

Här har det nu snöat och blåst som in i sjutton, men södra Sverige har nog haft det mer eländigt än vi här uppe i norr. Men jag tycker det är så fint med den vita snön som kommit och julkänslan smyger sig sakta på.
Men det är jobbigt för de stackare som drabbas av problemen som uppstår när det blir sådant skitväder. De som blir utan ström och annat som påverkar deras vardag. Min killes brorsdotter , Victoria skulle iväg på arbete till Kalmar igår men flyget blev inställt hela dagen så hon fick återvända hem till Jokkmokk igen så det är ju trist för hennes del.


vinterkväll i enskede-gård





Idag!


Humör:
 Ganska bra men känner mig trött.
Gjort: Ringt några samtal och har just slagit upp dagens första kaffekopp.
Planer: Ska iväg med min älskling till läkaren, sen kanske det blir lite bak och städning.
Ser på: Dataskärmen
Lyssnar på: Köksklockan som tickar
Läser: Nej
Dricker: Kaffe i massor...livets dryck, näst efter vatten förståss:) 

Äter: Inget, kan inte äta på morron men det blir nog frulle efter läkarbesöket.

Bästa: Är glad och börjar känna mig lite piggare
Sämsta: Ont i min arm
Väder: Snö, massor med snö

Ha en superduper dag!

En liten historia som avslut:



Lift med nysnö

En lastbilschaufför plockade upp en riktigt läcker brud som liftade. Efter några mil frågar han henne vad hon heter.
- Juni, svarade hon och såg generad ut.
- Aja, skäms inte över det, sa chauffören. Jag heter Olle Nysnö.
Sedan blev det helt tyst. Efter några mil till så ler chauffören med hela ansiktet och säger:
- Visst hade det varit fint med 25 cm nysnö i juni...


Guldkorken!


Igår var det fest och firande hos min syster och svåger. Han blev så glatt överraskad av alla presenter han fick och att vi ändå blev ett litet gäng som kom och firade honom. Storebror Kent och svägerskan Maggan, billebo, Håkan, Kikki och så lilla jag....som förövrigt var den som vann "guldkorken" igår:( Usch och fy!! Så känner jag mig idag, men det var en jättetrevlig kväll, med dansinslag och annat smått och gott. Vi pratade lite minnen från våra föräldrar och vår barndom, det är alltid lika roligt att höra syskonen berätta om deras barndom..och upptåg de varit med om.

Idag lär jag väl inte ta mig ur morgonrocken, har tagit ett antal huvudvärkstabletter och snart kanske jag känner mig som en människa igen..är huvudet dumt får kroppen lida. Den lilla ågren sitter på min axel och min kära pojkvän retar mig så fort han får chansen:) Det känns som om det ska dröja ett tag till nästa gång jag dricker vin i mängder. Men det var ändå en sån trevlig kväll, tack kära syster och underbara svågern för en mysig och trevlig kväll!

Må så gott!!

Hipp hipp Hurra!!

Imorgon fyller min svåger 59 år! och ikväll ska vi fira honom med middag och andra trevligheter. Det ska bli kul.
Hans-Åke är en glad, snäll och underbar människa som jag gillar väldigt skarpt:) Han är alltid så omtänksam och glad, en person som står högt upp på min favoritlista. Är man lite nere och livet känns lite trist så kan man alltid besöka honom och han är snabb på att vända allt till det positiva genom sina glada och roliga skämt.

Min goa och glada favorit svåger

Grattis!! Grattis!! min favoritsvåger:)
Tycker om dig så mycket!!

Snart första advent!

Sitter nu hos min syster och bloggar. Idag ska jag vara med min kära svåger när hon jobbar och sen kommer min lillebror hit. Det kommer och är redan ett toppenväder. Igår kom det lite mer vita flingor på backen och nu börjar jag längta till jul och att få göra lite julfint hemma. Är nu uppe hos min kärlek och vet inte riktigt när jag kommer att åka hem men jag får göra lite julfint hos honom så länge...ja än är det ju några dagar kvar innan man kan börja med det.

I helgen ska jag mysa och ta det lugnt men på lördag vankas det kalas..Min gulliga svåger Hans-Åke fyller år och vi ska äta lite gott och mysa tillsammans. Det ser jag fram emot. Det är alltid lika trevligt och härligt att umgås med de "mina"

Idag ska jag städa lite när jag kommer "hem" (mitt andra hem), förbereda något gott till middag, kanske köpa lite vin eller varför inte en flaska glögg...mmm...vad jag gillar den drycken. Har redan tjuvsmakat en av förra årets sorter. Lucia som har en liten smak av choklad, den är så fyllig och god. Jag har tänkt prova årets glögg som heter blossa blåbär. Det är ju roligt att prova lite nya sorter och därför är det toppen att det kommer lite nytt varje år.


Produktbild: Blossa 08

Så idag blir det en tripp till systemet för lite inköp och sen ikväll ska jag njuta av en varm kopp...glögg medan jag tittar på Idol. Jag har min favorit och jag håller tummarna på att han...Kevin vinner eftersom i mitt tycke är han helt klart den mest överlägset, duktigaste sångaren fram till nu:)


Sen vill jag avsluta med en vacker vinterbild....oj vad jag längtar till jul:)




Ha en härlig fredag!

Länge sen!

Nu är det länge sen jag lyckas komma mig till skott och skriva något i min blogg. Det har varit full rulle hela veckan. Jag har jobbat och sen så försvinner dagarna så fort, konstigt nog.
Nu har jag fått veta av min läkare att det mest troligt blir omoperation. Handleden är inte bra ÄN!!! Snacka om att jag är less på att ha det så här, men vad är det att göra åt, ingen idé att klaga heller.

Igår snöade det hela dagen nästa och snön lyser vit på backen. Jag älskar ju alla årstider och det blir ju så ljust när snön kommer och lyser upp våran tillvaro, barnen leker ute och njuter av det vita pudret och nog längtar jag tills jag får åka upp till Randijaur, till min systers och svågers stuga. Där är mysfaktorn så hög att den hela tiden står på topp! Det är så härligt att få koppla av från allt annat, ta en tur med skoter och sitta i grillkåta, elda och njuta av värme och så trevligt sällskap. Nu längtar jag efter min kära syster....ja ja..vi åker nog uppöver idag eller imorron.
Vi (jag och Håkan) har inte riktigt bestämt vilken dag det blir.

Sen har Håkan laddat ner ett roligt barnspel och köpt en spelkonsoll till datorn så jag sitter och håller mig sysselsatt med det. Jag är barnsligt förtjust i roliga barnspel och föredrar dem istället för en massa skjutarspel..så nu ska jag roa mig en stund:)

Ha det alla så gott!


18 år sedan!

Nu är jag hemma igen och har hunnit vara hemma några dagar. Här är det lugnt och stilla och livet går sin gilla gång.
Igår var det min yngsta sons 18 års dag. Kan inte fatta att tiden gått så fort. Han är 18 år och ska snart bli pappa!!!..Jat tycker själv att det inte var så länge sen jag kom hem med han från BB men nog har det hänt mycket sedan dess. Min lilleman har blivit så stor....ja det är helt otroligt. Han har nu flyttat in i en trerummare tillsammans med hans flickvän Sara och de har verkligen fått det fint. De bor på Röbäck så det är ju en bit ifrån mig i alla fall, men ett superfint område för en blivande barnfamilj:) Jag hoppas de ska trivas och att allt ska fungera.

Igår fick jag en trådlös router av min älskling och jag blev så glad, nu kan jag sitta överallt i lägenheten och surfa runt...vilken befrielse istället för en massa sladdar dragandes överallt.

Nu har kylan slagit sin rot runt våra backar och det är en aningens halt ute. Vi hann oss ut på en liten stadsrunda igår och nog är det länge sedan jag var i stan, det ploppar upp affärer här och där..men snart blir det en massa spring i alla affärer inför julen och all dess julklappsinköp.

Hoppas alla ni får en underbar torsdag!
Må så gott!

Hemlängtan!

Nu har jag lite hemlängtan, längtar efter mina barn och barnbarn, mitt hem och mina saker. Men jag ska inte klaga för jag har det så bra här också. Känner mig lika hemma här som i mitt hem. Men imorgon styr vi kosan till Umeå. Det har ju blivit en del liggandes hemma som jag inte har kunnat göra eftersom jag varit här, men det är bara att komma igång. Har ju snart en ny kursvecka och det ska bli skönt att jobba lite om inte annat för kassans skull. Det är så jäkla trist att inte ha ett ordentligt arbete. Jag börjar bli väldigt less på att ha det så här. Nu söker jag jobb lite här och där. Ska söka ett vikariat här uppe och hoppas att jag får det. Då kan jag ju åka hem varannan helg och träffa mina barn och barnbarn.

Nu har den yngsta pojken Tim flyttat hemifrån. De har fått en lägenhet på Röbäck och nu inväntar de en liten telning i februari. Sen åker min andra son Kennie till Danmark imorgon för att prova på lyckan där. Hoppas bara att han inte förhastar sig nu, men det är ju klart att han ska prova sina vingar och se vart det bär. Så nu blir jag ensam i min fyra rummare. Funderar på att hyra ut ett rum till någon stundent så länge. Det är ju inte så lätt att hitta en mindre lägenhet i Umeå. Men...vi får se vad som händer.

Men hur som helst så ska det bli underbart skönt att åka hem ett tag och jag hoppas verkligen att jag snart får mig ett arbete. Tyvärr så finns det inga lediga tolkjobb i hela landet just nu, men jag får väl försöka hitta något annat som passar mig.
Nu ska jag strax laga lite mat. Vi fick en bit souvas av Bernt och det ska bli underbart gott med lite renkött till middag..mums fillibaba;)

Ha en härlig söndageftermiddag!

Trevlig kväll

Igår var jag och hälsade på Siv och Linda. Det var verkligen trevligt. Jag hade med mig min dator och vi satt och tittade på en hel del kort som jag tagit, sen satt vi och surrade om ditt och datt. Jag och Linda bestämde att hon ska komma ner och hälsa på mig i Umeå en helg. Eventuellt blir det sista helgen i november och det ser jag fram emot.

Kvällen rusade iväg och halv elva gick jag hem till Håkan och vi såg en film, sen blev det natti natti.
Nu ska jag dricka lite eftermiddagskaffe!
Ha en bra dag!

Lördag!

Hade lite kalas igår och det  var så trevligt. Jag och Håkan var bjudna på middag hos hans pappa och sambo. Det bjöds på lappkok och jag måste bara säga att det var bland det godaste jag ätit i mitt liv...jag åt till och med blodklimp och njöt av varje tugga:) Kanske jag har lite vampyrblod i mig trots allt:) Nu visade det sig att jag och Laila fyller år på samma dag och hon blev lite överraskad att jag visste om det...och hon blev glad över att få en liten present. Oj vilka gulliga människor de är..Så omtänksamma och snälla. Jag gillar dem skarpt, Bernt och Laila. Tack kära syster, än en gång! Kikki hade gått in på en hemsida och hittat att någon som heter Laila Eriksson i Jokkmokk fyllde år och efter lite letande så hittade hon att det var just den Laila som fyllde år och informerade mig om det. Men i alla fall...när vi varit där och ätit gott så gick vi hem och jag gjorde färdigt tårtan. Ceciliaoch Victoria(världens gulligaste tjejer, de har flyttat in i mitt hjärta), Erik (billebo, min otroligt gulliga lillebror), Kikki (kära syster, en stor favorit) och Hans-Åke (en av mina favoriter) kom hit och vi hade en mysig kväll.

Jag fick bidrag till en klippning..som jag så väl behöver. Tack gulliga och omtänksamma ni! Skulle inte klara mig en sekund utan er. Fick sen en sån söt blomma av Victoria som jag uppskattar väldigt mycket.

Nu är det snart middagsdags..ska göra en fiskgratäng av abborrfile med en bädd av lite gräslök och champonjoner och sen ska jag gå över till min svägerska Siv och min brorsdotter Linda och hälsa på..
Ha en mysig och härlig lördag...
Kram


RSS 2.0