Vinn en åkpåse

Har varit inne på min dotters blogg och kollat runt lite grann och hon vill så gärna vinna en åkpåse på denna sida och jag kommer givetvis att ta chansen även jag. Kanske vi kan lyckas antingen hon eller jag. Gå gärna in och kolla länken ni också och ta chansen och vinn en stroller bag.

Stroller Bag - Velvet
Den ser helt ljuvlig ut och säker så underbart skön för lilla Emma att snusa i på deras härliga promenader.

Ha en underbar dag!

Höstmarknad

Livet går sin gilla gång och jag har så jäkla kul på arbetet. Vill absolut inte att det ska ta slut utan bara fortsätta som det är, men vi får se hur det blir. Här uppe i norr laddar vi inför helgens festligheter, det vill säga höstmarknad. Nu är det ju inget att jämföra med vintermarknaden men det är ändå roligt när det händer lite här uppe. De flesta jag känner ska ut och svira och så även vi. Det väntas trevligt besök av goda vänner imorgonkväll och sen beger vi oss ut i vimmlet.

Se hela bilden







Nu är det jäkligt kallt ute om kvällarna och mörkt så det blir att klä sig med varma och bekväma kläder.
Så någon partystass blir det inte för min del eftersom vi kommer att tillbringa kvällen i en stor kåta som står på/i ortens park. Väl mött alla goa och glada!

Snart väntas det tillökning i familjen och alla längtar med spänning efter vår lilla "Emma". Nu är det mindre än en månad kvar och min dotter Emelie har en liten tävling om vilken dag lillan ska visa sig på jorden. Priset är en god kaka och jag lovar att hon är fenomenalt duktig på att baka så in och gissa mina vänner. Alla i familjen formligen avdyrkar hennes morotskaka men hon är otroligt duktig på annat bakverk. Jag vet inte riktigt vad jag ska gissa men det är nog långsökt att lillan föds på min äldsta dotters Sandras födelsedag men jag kommer nog att chansa på det datumet ändå.

Nej nu ska jag ta och göra färdigt för kvällen innan det är natti natti.

Sov gott och dröm sött!


Luleå

Igår styrde vi kosan till Luleå i arbetet och vi hade en mycket givande dag. Denna vecka är lite hektiskt med massor av roliga saker som händer på arbetet och jag går upp i det med liv och lust. Det jäkliga i kråksången är att jag åt en seg godis på hemvägen och det bara kraschade till i munnen, en tand gick sönder. Det är ju lägligt för mig som har världens tandläkarskräck men det är bara att bita ihop och gå till tandläkaren på fredag morgon.

 Till helgen vankas det trevligheter här i Jokkmokk, det är nämligen Jokkmokks marknad och jag ser fram emot en helg tillsammans med goda vänner och festligheter.

Ha en toppendag alla goa!!

En liten sockertopp!

Måste bara få visa ett kort på en liten sockertopp jag träffade i torsdags. En glad och söt liten tjej vid namn
Aida, hon kom och klev rakt in i mitt hjärta.


En vanlig fredag.

I fredags så fick jag ett tolkuppdrag och det var väldigt länge sedan så jag övervägde om jag skulle ta på mig det men jag måste ju försöka hålla det vid liv. Jag kom ihåg kombinationerna på veyboarden. Har jag nu lärt mig dem så sitter det väl kvar trots allt. Jag styrde kosan mot Luleå och stannade till vid Edeforsbron för att ta en nypa luft. Så här vackert var det på morgonkvisten.



Och igår kom min älskade systerdotter på besök och hon grät så mycket så hon skakade...och nog rullade det en massa tårar från mig med. Det var så härligt att äntligen få träffas fast det bara var en timme. Jag var ute och hjälpte min kära bror så min dag var fylld med arbete och annat smått och gott.

Ett kort på min älskade Malin.





Ha en härlig söndag!


Hulken!

Söndagen gick i vilans tecken eller i lugnets tecken. Vi hann se två filmer samt att vi faktiskt smaskade i oss ett kilo färska kräftor till. Det kändes lite väl onödigt att frysa in färska kräftor och det var så otroligt gott fast vi ätit det två dagar i rad. Men jag njöt av varje tugga, efter det fick mamma mu en hel del energi så då stod





blåbärsrensning på agendan. Min kollega var så snäll och gav mig en stor påse med bär eftersom jag ska ta hand om hans blommor när han är bortrest. Nu är det rensat och befinner sig i frysen i inväntan på att bli tillagad i någon form. Jag tror det lutar åt lite sylt och givetvis en blåbärspaj. Efter det satte jag mig och gjorde färdig min arbetsansökan och gudarna ska veta hur svårt jag har för att höja upp mig själv och skriva bra saker fast jag tror jag lyckades ganska hyfsat. Visst hade jag kunnat skriva massor av mer om mig själv, men jag har ju trots allt varit på denna arbetsplatsen under sex månader i olika konstellationer och jag är ganska säker på att arbetsgivaren har en uppfattning om hur jag fungerar på arbetet. Nu är det bara att hålla alla tummar och tår så jag får en av tjänsterna. Jag skulle bli så otroligt lycklig över det eftersom jag trivs så bra och kan i nuläget INTE tänka mig något annat. Men men, tiden får utvisa vad som händer.


Igår var det arbete hela dagen men när jag kom hem på kvällen så stoppade jag lilla B i spat, han behövde bli badad och borstad. Det gick galant, trots att han alltid går och gömmer sig när det är dags för badning. Han blir ju alltid lika fin varje gång, lurvig och otroligt busig. Men nu på morgonen gjorde jag en blunder. Det var lugnt på gatan och jag tänkte att det var ett bra tillfälle att låta Bernard gå lös och när vi kom in på gården så rejsade han runt som en galning i det nyklippta gräset...suck! Han var helt grön undertill innan jag fick stopp på honom. Jag plockade in min lilla hulk och fick tvätta av honom ännu en gång till men jag hann dock fånga det gröna på ett kort.



Nej nu är det bara att ta fram dammsugaren och fånga upp allt det gröna som hamnat på golvet.

Ha en toppendag och håll tummarna för mig!

Kram alla goa människor!



Kräftskiva

Igår var vi hos goaste vännerna på kräftskiva. Jag hade gjort västerbottenspaj och de andra bidrog med efterrätt och det övriga till gottebordet. Jag njöt av varenda tugga. Det var så trevligt och mysigt att få sitta och umgås, äta gott och bara ha det så trevligt.

Tack goa vänner för en härlig kväll!







Det gör vi om!

Kram

Måttligt less

Här på våran gård ska det asfalteras om och det durrar, skakar och låter hemskt illa här i huset.
Jag och lilla B är måttligt less på detta hemska ljud och vi tycker synd om arbetarna som sitter på dessa maskiner och får skaka rumpa hela dagarna. Men det är bara att titta framåt och med tiden kommer när vi får njuta av lugnet.

Jag smög mig ut en sväng på balkongen för att knäppa ett kort på arbetarna, kände mig lite löjlig faktiskt och ville inte att de skulle se mig och undra om hon på balkongen blivit skvatt galen men nu är det gjort.



Nej nu ska jag skriva färdigt min arbetsansökan sen blir det ut till Forsviken och hjälpa till lite grann.

Ha en toppendag!


Nydala

Helgen i Umeå var intensiv men härligt underbar. På söndagen fick jag och Håkan låna cyklar så vi kunde ta oss ner till Nydala för att titta på Caspers fotbollsmatch. Solen sken och det var ett underbart väder. När matchen var slut så cyklade vi tillbaka, men inte raka vägen utan vi svändge av och for över kinabron och sen cyklade vi efter nydalasjön tills vi kom fram till Tomtebo. Det finns en hel del smultronställen efter sjön och jag hade faktiskt kameran med mig denna gång och tänker bjuda på lite sköna naturbilder.



Kortet är taget när jag står på kinabron, längst bort ser man Nydala äventyrsbad och strand.



En härlig sommardag.

Ja det var lite från mig för denna gång.

Må gott!

Dags för lite uppdatering!

Har inte haft någon större lust och ork att skriva så hemskt mycket på sista tiden, ber om ursäkt för sinande inlägg men ikväll ska det ske. Jag jobbar som vanligt och när jag är ledig hjälper jag brodern och svägerskan när de har kort om personal så sommaren har gått i arbetets tecken, men jag klagar inte. Jag har dessutom hunnit umgås med mina kära lite grann i alla fall. Har spenderat någon natt i stugan, då vi firade min kära systers födelsedag. Nu kommer det ingen bild på det eftersom jag lovat att inte lägga ut några kort.

Här om helgen så åkte vi ner till Umeå för att avlägga en snabbvisit som varade i ungefär två dygn, från avfärd till hemkomst. Men det var det verkligen värt. Jag har lärt mig, tror jag, att jag ska ha med mig kameran överallt men ska det vara så förbenat svårt att få ner den lilla kameran i väskan, tydligen är det så för min del. Kan man lära gamla hundar att sitta?? Ja, det tror jag i alla fall och har inte gett upp hoppet ännu i alla fall. 

Men hur som haver så hann jag i alla fall träffa mina barn och barnbarn under dessa futtiga dagar och önskar att de hade varit längre. Det blir att åka ner en sväng till hösten och då tänker jag stanna en vecka i alla fall om det nu inte blir att jag förhoppningsvis får mig ett fast arbete, vilket jag innerligt hoppas på.

När vi nu skulle åka hem så ville inte lilla Bernard alls följa med hem. Han gömde sig bakom en flyttkartong och till slut fick han resolut bäras ut till bilen....Jag tror att Emelie och Henrik mer än gärna hade låtit han stanna för gott. Bernard är väldigt förtjust i dem och då särskilt Henrik som busar och stojar med honom.




               
 B Vägrar åka hem!           Lilla Joseph                    En trött Casper       Mormors fotbollspelare




                   
Theodor grimaserar            Svärsonen Henrik          Mamma Sara och Joseph    Emelie med stormagen.


Nu har jag levererat lite kort på de flesta av mina kära förutom äldsta dottern som arbetade under dagen och kvällen men jag mötte upp henne en stund på lördagkväll samt sonen som arbetade men vi fick i alla fall en liten pratstund.

Nu får ni alla ha en härlig kväll!

Goa kramen till er alla!

RSS 2.0