Fruktansvärda besked!

Jag har följt Sabinas kamp , en kvinnas som bloggat om sin cancer sjukdom och hon har verkligen inte haft det lätt. Hon har kämpat och kämpat tillsammans med sina nära och kära. Gick som vanligt in på hennes blogg  nu när jag kom hem och fick det hemska beskedet att hon har kämpat klart. Livet har tagit slut för hennes del. Usch vad livet är orättvist. Jag har inte ord nog för detta.
Kan bara säga att jag har ett sånt medlidande och känner för de anhöriga.
Huga så hemskt!!


(Bilden är lånad från hennes bloggsida)

Solig dag

Klev upp vid halv sju när klockan ringde. Har haft en god natt sömn och känner mig väldigt utvilad idag.
Solen den skiner, himlen är blå och det är endast en minusgrad så idag ska jag ta mig en promend under lunchen. Känner sånt starkt behov av att komma ut och röra på mig. Ska ta medmig kameran idag och föreviga lite fina vintervår bilder från Strömbäck, där jag är och arbetar denna vecka.

Igår fick jag någorlunda glädjande besked när jag ringde upp operationsplaneraren. Operationen blir av men när kan de inte tala om förrän läkaren har kommit tillbaka. Känns ju lite mera hoppfullt i alla fall. Så jag ser väl framåt och kan i och för sig inte göra annat. Inte är det lönt att gräva ner mig för den saken skull. Jag har så väldigt mycket att vara glad och lycklig över.

Gårkvällen bestod av tv tittande, surfning på nätet och ett mycket härligt samtal med H;)
Nej nu är det dags att borsta tänderna och bege mig iväg till jobbet.

Hoppas ni får en härlig solig dag ni också!

Att man aldrig lär sig

Igår försvann dagen i ett nafs. Hittade ner till tvättstugan och fick bort all tvätt. Nu blir det ju inte så värst mycket när jag är ensam men det behövs ibland att få undan lite sådant också.
Såg en charmig familjefilm igår, Bedtime stories...jag tyckte om den väldigt mycket men jag är ju barnsligt förtjust i både barn- och familjefilmer.

SF Bio: Bedtime Stories


Som vanligt så kommer jag mig inte i tid i säng. Sa god natt till min älskling när klockan var närmare 01.30, vaknade faktiskt innan larmet ringde i morse 05.45!!! Jag hade kunnat sova en bra stund till men kunde inte somna om. Sitter här med min andra kopp kaffe och känner mig ganska pigg. Men ikväll när jag kommer hem då klockan närmar sig 19.00 lär jag vara tröttare än tröttast. Att jag aldrig lär mig att komma i säng i tid!!

Ha en härlig måndag!

En trevlig dag

Väcktes i morse av att min lillebror ringde och surrade och jag tror vi pratade nog minst en timme. Men det är alltid lika roligt när han ringer. Vi gick igenom ditten och datten. Det är ju en storhelg för grabbarna uppe i norr. Formel 1 ska de se hela helgen med allt vad det innebär. Själv är jag inte speciellt insatt i den sporten men Både Erik, Johan och Håkan är Formel 1 freaks. Hoppas nu att de får en spännande helg.

Maria, min kompis kom förbi och vi åkte ut på en liten runda som faktiskt tog flera timmar. Nu blev det inte så mycket inhandlat förrutom en trådrulle. Ska fålla upp några par jeans som legat länge och väl. Vi hann till och med äta oss en våffla med kaffe, det var inte dumt alls.
Så jag har spenderat eftermiddagen med att sy lite kuddfodral och har börjat spåna på sängkappan som ska påbörjas i helgen. Det blir en knep och knåp helg för min del.

Let´s Dance finalen måste jag bara se. Trist att sitta ensam och se det men men...det kan inte hjälpas.
Alltså..nu är jag lite oroad. Det känns som att det är någon här i lägenheten...igen!! Det smäller till och ibland hörs det som att någon rotar i en låda....spokie...kan jag lovar. Men jag försöker att inte tänka så mycket på det..
Jag får väl leva med det, som min syster säger. Hon har också besök hemma hos sig.

Nu ska jag ladda kameran och lägga upp lite bilder på mina projekt när de är färdiga.
Ha en toppen fredag!!

Trist, trist, trist

Nu är jag nog inne i en formsvacka, tror jag. Försöker peppa mig själv men det är som att det värker och gör ont i hela kroppen. Vet fasiken inte vad det är. Ont i armar, ben, nacke, huvud och revbenen..mycket märkligt att jag känner så här men hoppas det går över. Kanske det är nå virus på gång.
Hade ambitionen att sy idag men inte har något hänt på den fronten. Har sprättat bort en fin gammal virkad spets från ett gammalt fult tyg som jag tror att jag ska ha användning för på en kudde...någon gång i framtiden. Har gått igenom mina tyger som legat och skräpat ett tag och i helgen ska jag påbörja en sängkappa som ska pryda min älsklings säng. Nu har jag haft det i tankarna ett tag så är det på tiden att tanke blir  till handling. Det får ta den tid det tar, men klar ska jag bli så småningom.

Här är det så trist och tomt....har ju inte varit ensam så mycket och nu börjar det verkligen kännas tomt och ensligt här hemma. Alla barnen är på sitt håll och det är ju som det ska, men ibland önskar jag att de kom förbi mig en liten stund varje dag så jag fick se dem och inte bara prata med dem i telefonen. Emelie, min näst äldsta dotter är just nu i Thailand och har det bara hur bra som helst. Längtar efter att hon ska komma hem.
Fick ikväll ett telefonsamtal från en gammal bekant och det var väldigt kul. Vi surrade om ditt och datt ett bra tag sen. Vi stötte ihop med varandra på vintermarknan och kontakt uppstod efter många...många års uppehåll. Känns faktiskt toppen kul. Blir det en period för mig i Luleå till hösten så har jag någon att umgås med där.

God Natt!

God natt!

Nu har jag suttit framför datorn, framför tv:n och pratat i telefonen. Känner mig lite less men absolut inte trött men nu är det dags att kasta in handduken. Ska försöka få en god natt sömn och förmodligen känna mig på bättre humör i morgon.

Sov sött!!

Har jag besök?

Nog för att jag är less, förbannat och besviken...men allvarligt så händer det grejer här hemma hos mig. De senaste månaderna så hör jag konstiga ljud i min lägenhet. Det kan vara allt från att det smäller till i något rum, precis som om någon tappar en bok eller att det är någon som rör sig i lägenheten. Lite otäckt ibland men jag känner mig inte rädd utan är mer frågande till vad detta är???
Nu är jag inte ensam om att uppleva detta utan Håkan har hört samma saker som jag. Nyss så kändes det som om någon var i hallen och tappade något på golvet. Det är ju inte så lyhört här och om det skulle vara grannen som kanske tappar något  på golvet så att det hörs i min lägenhet, kan ju kanske vara en förklaring.
Vet inte annars om jag har oväntat besök...

Besviken

Fick det väntade samtalet idag om att min operation inte blir av i morgon. Hade det på känn, jag med min vanliga otur. Jag är bittert besviken. Klart att läkarna blir sjuka de också men det värsta av allt är att jag inte fått någon ny tid. De vet helt enkelt inte när den kan genomföras inom beskådlig framtid...känner mig verkligen så jävla förbannad och det märks kanske av mina uttal, men det struntar jag i just nu.

Jag som hade allt planerat inför framtiden, eller kanske rättare att säga att jag hade ambitionen om att allt ska lösa sig så småningom.  Har ju sökt ett jobb i Luleå som jag så gärna vill ha. Men risken finns nu att jag hinner stämpla ut innan jag ens får chansen att komma så långt. Kanske det blir operation senare innan sommaren och jag kanske missar chansen att få i alla fall ett tillfälligt jobb några månader.  Har bara 56 dagar kvar på min stämpling och sen blir det någon slags aktivitetsstöd som arbetsförmedlingen ordnar åt mig. Ska dit i morgon för information om det. Men jag ska ju inte måla fan på väggen. Allt har väl sin tid och sin ordning. Men just nu känner jag sådant desperat behov av att få ett arbete. Är så förbenat less på att ha det som det är just nu. Att alltid måsta vara tillgänglig för jobb, inte veta hur ekonomin ser ut från månad till månad...ingen alls rolig situation. Ibland känns det så jävla meningslöst med allt. Vill bara skrika rakt ut och få ut all min ilska, besvikelse och ....ja ja ja...just nu känns livet bara pest!!!

Jag får väl ha en deppardag idag och imorgon får jag titta framåt igen.

Ekar

Anlände hem inatt vid halv två, släpade mina tunga väskor nerför svingen, men det gick bra i alla fall. Nog är det skönt att komma hem men det är så tomt och ensligt här i min lya. Det EKAR här.  Har inte varit ifrån min älskling sen före nyår, men det är bara gilla läget. I morgon läggs jag in för operation av handleden. Nu är det äntligen dags fast jag inte ser fram emot det onda i flera veckor och gips ända upp till armbågen. Men det ska ju ge resultat, hoppas jag. Nu får det vara sista gången.

Idag är det fint väder här, solen skiner och jag har tänkt mig försöka putsa mina fönster. Borde ta mig iväg och handla så jag slipper det när jag nu kommer hem imorgon. Har bestämt mig att INTE ligga kvar på sjukhuset mer än en natt. Men det är ju tur att jag har statiolmacken runt hörnet i fall jag behöver nått och det är öppet dygnet runt. För det mesta svär jag över att det är öppet jämt men ibland så är det superskönt att ha den servicen.

Nä nu ska jag hoppa i kläderna och göra lite nytta.
Ha en härlig dag!!

Förändring

Oj så fort dagarna går. Våren är i antågande här uppe i norr. Det är härligt varmt ute på dagarna, men snidigt ibland.
Jag tog mig en tupplur på soffan och blev väckt ett bra tag senare av min älskling som ville fara och kolla in lite lister och annat. Han har tänkt göra om lite i köket och sätta halvpanel på väggarna samt tapetsera om och byta lite lister och annat smått och gott.
Det är så roligt med förändringar ibland.
Nu sitter jag med klet i håret och väntar på att få skölja ur hårfärgen. Nu hade jag tänkt mig mörkbrun färg men det fanns inte att hitta här i Jokkmokk så jag får prova färgen Cacao, den är i och för sig ganska mörk den oxå. När det börjar våras så vill man ju alltid förändra sig lite grann.

Hoppas jag blir nöjd...om inte annat så får det faktiskt duga.

Ha en bra dag!

Ny vecka

Idag blev det att kliva upp lite tidigare än vanligt för jag gick iväg till frisören för att göra något nytt. Är lite less på att ha samma frisyr så jag tog mod till mig och skalade bort en hel del. Nu är jag kort i nacken men har kvar lite längd framtill. Känns väldigt skönt men det tar nog ett tag innan jag vant mig vid denna nya frisyr. Men nog är det roligt att göra något nytt ibland.
Solen skiner och det är ljuvligt ute. Det blir en promenadrunda lite senare. Ska till affären för att inhandla lite hårfärg. Funderar på mörkbrun färg. Det är ju lite märkligt att någon ritar vita streck i håret, det vill man ju inte ha så dessa måste jag givetvis dölja med lite färg. Tack och lov att det finns!!

Imorgon styr jag kosan hemöver. Har tänkt hinna putsa mina fönster på onsdag för på torsdag ska jag in för operation. Känns inte speciellt kul men det är ett måste..

Må så gott i vårsolen!

Mysig dag

Vaknade vid åtta och något märkligt har hänt i mitt liv. Nu kan jag inte sova länge, inte ens ta en sovmorgon trots att jag varit vaken länge på kvällen. Men en liten tupplur på eftermiddag är inga problem. Men för det mesta så vaknar jag "tidigt", vid åtta. Nu är det ju inte så att jag kliver upp med tuppen, men när jag trots allt kan vara vaken länge så har nog min kropp ställt in sig på att kliva upp på morgonen. Det känns ju faktiskt skönt att inte sova bort halva dagen fast jag kan göra det om jag vill. Känner mig otroligt pigg fast jag går hemma och är arbetslös. Nog jobbar jag ibland och det känns verkligen som att det är "ibland". Inte var det som för några år sen, då det var full rulle på jobbfronten.

Idag har vi varit ut till Bernt och Lailas stuga. Där bjöds det på nyfångad, ungstekt harr med mandelpotatis...åh! så gott!! Vi ( jag och Laila) njöt av maten tillsammans med ett gott vitt vin. Vilken lyx att få äta nyfångad fisk. Jag åt mycket mer än jag skulle men det var fantastiskt gott. Laila hade varit ut på älven och pimplat. Hon fick upp två harrar men Bernt tyckte att det var lite lite mat att bjuda på så Laila sa: Jag går och drar upp två till:) och det var precis det hon gjorde. Ut på älven och drog upp två firrar till. Men nog är det underbart att leva så här. Att få njuta av lugnet, den friska luften och njuta av vad naturen har att erbjuda. Ibland får jag sådan längtan att bara bo och ha det så men samtidigt så vill jag ha både och. Stadslivet och det lugna livet. Vilken tur jag har att jag kan välja och ha både och:)
Vi stannade i fyra timmar och jag hade nog kunnat stanna längre men godingen ville åka hem, men vi ska helt klart göra om det fler gånger.

Nej nu blir det lite lat i soffan en stund...

Ha det gott!

Lite bloggtorka

Har just nu lite bloggtorka men ska försöka komma igång igen lite smått. Just nu befinner jag mig uppe i Jokkmokk.
Och idag ska vi ut och äta lunch med favoritsvågern Hans-Åke. Min kära syster ska iväg på en riktig röjarhelg:) Det unnar jag henne verkligen. Hoppas du får en super duper helg med mycket skratt, glam och fest!

Nu återvänder jag till Umeå på tisdag men först ska jag mellanlanda i Luleå för lite jobb. På torsdag så ska jag in för operation av handleden....IGEN! Men det är ju bara att gilla läget. Hoppas och håll tummarna för att jag ska bli helt återställd igen. Det är så trist att känna mig begränsad i vissa lägen. Inte för att det är så mycket problem med det men andra muskler i kroppen får aj aj när det inte är balans i kroppen.
Nog om det..

Här är det strålande sol och 5+ grader. Så en liten promenad ska jag ta senare i eftermiddag.
Helgen blir nog lugn och mysig. Vill ju se semifinalen av Let´s  Dance så det blir nog en slapparkväll framför tv:n.

Just nu längtar jag hem till mina småttingar, Casper, Theodor och Joseph. Skulle vilja ha dem allihopa hos mig och bara mysa med dem. Men det kommer nog dagar då jag kan det också. Tänk så fort tiden går, Joseph är nu snart 1,5 månad gammal.

Fick igår veta att min äldsta dotter Sandra börjat blogga igen. Det är ju så roligt att gå in och läsa vad som händer i deras liv. Nog för att jag har insikt i det hela tiden trots det, men det är lite roligt ändå.

Ha en trevlig fredag förmiddag!

Tävling

Här kan ni gå in och tävla om att vinna en helt underbar mascara. Jag hade turen att få en sådan i present av min kära syster och den är verkligen en favorit. Sitter bra och smetar inte ut sig.
Hoppas ni på turen att vinna en sådan så ta chansen nu.

Tjingeling!

Test

Har bloggat runt lite och hittat ett mamma test, lite fjantigt kanske men roligt ändå.

Jag fick veta vilken typ av mamma jag är och det lyder:

Avslappnade harmoniska mamman
Det är helt naturligt för dig att vara mamma. Du mår bra i din mammaroll och litar mer på din egen intuition istället för alla andras goda råd.
Goda råd: Keep up the good work ...

Ska väl inte klaga på ett sådant utlåtande:)

Testa ni som känner för det!

Ett tag sedan

Har haft lite bloggtorka och inte skrivit något på ett tag, har som inte haft orken eller lusten. Men nu kände jag att det var dags. Har haft min son Kennie på middagsbesök i helgen. Roligt att få träffa honom lite grann och igår så svängde jag förbi min yngsta son och hälsade på. Givetvis så högg jag tag i den lille på en gång och jag fick ett litet leende och mitt hjärta smälte som smör i solsken. Han är ju gudomlig denna lilla parvel och så söt!!! Sen somnade han på mitt bröst och snusade så sött fram till jag var tvungen att åka hem.







Igår satt jag och såg melodifestivalen. Jag måste då säga att detta evenemang blir värre och värre med åren, så nu ska jag strunta i att se denna skit. Jag kunde inte fatta att denna "opera" låt kunde vinna..i och för sig så satt jag mest och önskade att inte låten "snälla, snälla" skulle kamma hem första platsen, tack och lov så skedde inte det.
Synd att inte Måns Selmerlöv fick vinna eller någon annan, men vinnarlåten är inte alls i min smak.
Ja ja...ingen idé att klaga på något jag ändå inte kan förändra.

Idag ska jag ha visning för Forever Living för första gången. Ska bli riktigt spännande. Har använt en del av produkterna nu och drycken har då gjort underverk med min mage. Den mår så gott nu för tiden.

Ha en toppendag!

Kram

Småfolket

De små stannade en natt till och just nu så sover den minsta. Han har hostat ganska mycket inatt så jag hoppas inte han ska bli sjuk. Här var det full rulle hela dagen igår. Inte en lugn stund, men det är så roligt när små pojkarna är här hos mig. Det är livat och glatt för det mesta. Emelie, Henrik kom förbi på fika och Kennie hittade också hit. Han stannade dock kvar ett bra tag. Det är alltid lika roligt när de kommer och hälsar på mamma mu:)

Theodor som är tre år gammal är en riktig datanörd, tro det eller ej. Om han fick sitta vid datorn och spela spel hela dagarna skulle han nog göra det. Men jag har en liten rolig episod att berätta.

Igår när sonen Kennie kom hit så satt Casper och Theodor och spelade. Kennie ville vara med på ett hörn och den lille säger: Vänta Kennie! Jag ska visa dig hur man spelar på datorn...Ha ha..jag skrattade gott. Det lät så kaxigt att en liten kille på 3 år ska visa en 20 åring hur man gör:)
Ja de är för roliga ibland. Men nog är han lite haj ändå på sådana saker. Håkan laddade ner någon film på sitt USB-minne och den lille stod bredvid och tittade på. Sen kunde han minsann förklara för mig hur det gick till. Det ni! Jag är imponerad måste jag säga.





Bild: Kennie, Casper och Theodor sitter och spelar:)

Men igår slutade mitt trådlösa internet att fungera helt plötsligt. Pojkarna satt och spelade och sen var uppkopplingen som bortblåst. Som tur är har jag ju min egen dataexpert som hjälper mig med sådana saker, men först trodde han att datorn pajat och att vi skulle bli tvungna att skicka tillbaka den för lagning. Men efter många om och men så hittade han problemet. Längst fram på laptopen sitter en knapp som man knappt kan se och råkar man trycka på den så inaktiveras det trådlösa. Nu hade nog Theodor råkat trycka in den knappen. Puh!! Vilken lättnad. Tänk att behöva vara utan dator i flera veckor. Det är inget att se framemot. Men som tur är så löste sig allt till slut.
Jag har ju haft nog med strul med datorn den sista tiden. H blev tvungen att formatera om allt så alla mina bilder jag tagit de senaste åren försvann i tomma intet:( Tråkigt men sant. Har ju i alla fall några bilder sparade här på bloggen och på andra sidor men mycket av alla minnen försvann. Nu har vi tagit en backup på allt men nu har jag lärt mig att jag ska spara korten ut i fall det händer igen.

Nä nu är det frukostdags.
Ha en bra dag!


Tidigt

Inatt har jag haft besök av småfolket och det är ju alltid lika roligt. Nu är det ju inte så ofta jag kliver upp före klockan 7 på morgonen men idag är det en sådan dag. Pigga och glada stod två knattar vid min säng och sa: mormor, nu är det morron!! Med grusiga ögon klev jag upp och kände att jag helst av allt vill krypa ner i sängen igen. Nu har det gått en stund och kaffet bubblar  i perkulatorn så det kommer inte dröja så lång tid innan jag också blir piggare:)

Det första Casper och Theodor ville göra är att se myrmobbaren och helt klart så måste de få sin vilja igenom. Nu sitter de som två små änglar och titta på film. Skönt med en lugn start på söndagen. Nog lär jag vara trött ikväll men det är det verkligen värt. Det är alltid så roligt att ha dem här hos mig.

Nu var det ett tag sedan jag skrev något i min blogg. Det har väl egentligen inte hänt så mycket sedan dess. Har jobbat lite men inte så värst mycket men konstigt nog så försvinner dagarna fortare än kvickt.
Igår kväll hade jag och H myskväll framför tv:n. Vi såg "Rallybrudarna" och det var en trevlig film. Kanske inte den bästa film jag sett men ändå sevärd.

Idag ska jag nog besöka min yngsta son och snusa lite på den lille killen. Mmmmmm, han är ju förunderligt underbar detta lilla knyte. Jag får ju inte nog av att sitta och hålla honom

Nej nu är det kaffedags och jag får önska er alla en god söndagmorgon!!

Tjingeling!

Utamaning

Jag blev utmanad av gulliga Gitsy så då svarar jag på dessa frågor och passar på att utmana någon fler:)

UTMANING.
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar!

1. Vad heter du?: Bettan
2. Ett ord på fyra bokstäver: Bäst
3. Flicknamn: Barbro
4. Pojknamn: Bill
5. Yrke: Brandman
6. Färg: Blå
7. Klädesplagg: BH
8. Mat: Burritos
9. Sak i badrummet: Badskum
10. Plats/stad: Bahamas
11. En orsak att vara sen: Bra ursäkt!
12. Något man skriker: Bravo!!!
13. Film: Babilon
14. Något man dricker:  Bailys
15. Band: Bee Gees
16. Djur: Babian

Nu utmanar jag

Mia
Jennifer
Victoria

Lycka till!

Datatrubbel och myrproblem

Nu har hela helgen gått åt till att fixa min dator som har tjorvat och gormat. Vilken tur att jag är tillsammans med en dataexpert som fixar och trixar med allt vad gäller sådana saker. Han är så duktig på det och även mycket andra saker. Nu trodde jag att myrorna var utflyttade men idag har jag sett flera stycken så i morgon måste jag nog ringa vaktmästaren och se om han kan hjälpa mig med lite tips och råd.

Helgen har gått fort och nu är den snart över. Ska strax sätta mig i bilen för att hälsa på den äldsta dottern och mina små gulliga barnbarn:) Det är alltid lika roligt att träffa dem.

Ha en härlig söndag!


RSS 2.0