Myrinvarition

God morgon!

Anlände i Umeå igår vid halv sex tiden. Skönt att komma hem:) Hade tänkt besöka sonen och lilla Joseph igårkväll men de var upptagna på annat håll. Men idag ska jag åka dit.
Hur som haver så upptäckte Håkan att det fanns svartmyror i köket och jag försökte lokalisera vart de krypen håller hus. Nu har jag kanske varit dum som haft en papperspåse på golvet i köket och där samlat tomma mjölk och juice kartonger. Har en inneboende just nu som kanske inte har varit så duktig på att skölja ur kartongerna, vad vet jag. Men äckligt är det. Så jag och Håkan hade lite och göra igår. Jag har använt mig av hårspray och sen skurat upp de döda djuren. Trodde nog att jag fått bort dem men i morse när jag vaknade så fanns det några till, men inte alls så många som igår. Nu ska det inte samlas på några sådana kartonger och dylikt utan det får bäras ut till återvinningen varje dag.

Nu hoppas jag att vi ska bli kvitt dessa små djur. Nu trodde jag bara att det var dammråttorna som byggt bo här hos mig under tiden jag varit borta men ack, så fel man kan ha:)

Men jag ger inte upp än utan försöker några dagar och ser om min jakt ger verkan.

Ha en bra dag!

Hem..

Har nyss slagit upp de blå och börjar få i mig den första koppen kaffe denna dag. Igår så packade jag ner mina pinaler och atteraljer som jag ska ha med mig nu när vi styr kosan mot Umeå.
Nu har jag faktiskt lite hemlängtan. Hem till de mina och min lilla borg. Jag ska jaga bort alla dammråttor som har fått chansen att bygga bo under snart tre veckor. Har lite jobb denna vecka också och det ska bli roligt att komma ut och arbeta lite.

Här är det toppenväder, solen skiner och det är endast -5 grader, så det är en sån där fin och vacker dag då jag skulle vilja vara ute i naturen, helst i Randijaur, i "vår lilla stuga":)

                         

Där är så mysigt att vara och känna lugnet. Snart är det vår och då ska vi åka upp dit och njuta en hel del, eller hur kära syster?

Nä nu känner jag att koffeinet börjar verka så det är dags att göra mig färdig, packa bilen och sen dra iväg.
Bör nog väcka min älskling men det får vänta en stund.

Kram och må så gott!

På återseende:)

Min gullunge

Igår fyllde min lilla gullunge 6 år. Tänk att det gått så många år sedan han gjorde sitt intåg i livet.
Idag har det varit kalas, men mormor är inte hemma nu men ska minsann ta igen firandet för alla min kära när jag kommer hem. På tisdag styr vi kosan till Umeå och min älskling ska följa med. Det ska bli härligt att komma hem ett tag, men det är lika härligt att vara här. Nu har det faktiskt blivit mycket varmare men då börjar det så klart snöa.
Inte lönt att klaga på det, för det är så mycket behagligare att vara ute, men trots det har jag inte tagit mig ut på någon promenadrunda. Jag får skärpa mig, ordentligt.

Spenderar kvällen med att kolla in Beck på 4:an. Det är en film jag inte har sett förrut och den är ju som alltid med Beck, bra!!

Nej nu ska jag återvända till soffan igen:)
Ha en fortsatt trevlig söndag



Grattis min gullunge! Mormor saknar dig!

Allt har gått bra

Har pratat med dottern ett antal gånger idag och visst har de ont men värst drabbad är Henrik. Han har ont i nacke och rygg samt ont där bilbältet suttit, han har  även svårt att fästa blicken men jag får verkligen hoppas att det är på grund av medicinerna han fått. En olycka händer så lätt och fort går det men jag tycker att nu får det vara nog. Vi har drabbats av denna skit för många gånger på senaste tiden, tyvärr. Nu hoppas jag verkligen att det är slut med sådana händelser för vår del.
De finns i mina tankar hela tiden.
Och jag hoppas Henrik får komma hem snart.

Fick ett roligt mejl som nog är tyvärr ganska sann, vad vet jag, men ni kanske håller med mig?



Ha ha...snarare ett roligt citat:o)

Ikväll ska vi äta middag hos syster och svåger. Även lillebror ska följa med och det ska bli roligt. Varför ska vi sitta på varsitt håll istället för att umgås? Jag har faktiskt inte hunnit umgås så mycket med min gulliga syster denna gång jag varit uppe. Det har ju varit marknad med fullt hus för hennes del. Men det är ju alltid lika trevligt när man får umgås med sina nära och kära. Ska ha middag för mina barn när jag kommer hem och då ska mina småttisar få sova över hos mormor. Den nytillkommna Joseph är för liten för övernattning än, men sen ska jag minsann försöka få ha honom för mig själv, när han är stor nog. Det blir som på gamla goda tiden, när jag hade full upp med fyra barn, städning, tvättning och matlagning. Nej inte riktigt för nu kan jag lämna tillbaka de små när jag vill/om jag vill.

Längtar så efter mina barn och barnbarn.

Ha en mysig fredagkväll!!

Olycka

Igår ringde min dotter och berättade att hon och hennes Henrik råkat ut för en bilolycka. De skulle köra ut från sin gård och då kom en bil i hög fart och körde in i deras bil, på sidan. Båda ligger nu på sjukhus men inget  är brytet som tur är men de är mörbultade och förmodligen chockade. Usch så hemskt!!
Känner mig orolig fast jag har pratat med Emelie i telefon igår kväll.
Som tur var fanns hennes pappa hemma och kunde åka dit och vara med henne.
Båda har klarat sig bra och det är jag så fruktansvärt tacksam för.

Nu väntar jag på att få höra lite mer ifrån henne.
Tänker på min älskade dotter hela tiden. Vill ju inte att det ska hända mina barn någonting.

Fortsättning!

Har varit hos min favoritsvåger på morgonen och vi har "åkt" skidskytte hela förmiddagen. Jag måste säga att VI gjorde det väldigt bra. Vi tog silvermedaljen samt att vi sköt som bara den:)
Jo det är ju alltid lika roligt att umgås med honom, det finns alltid ett glatt leende hos H-Å. Han gör mig alltid lika glad. Gillar den mannen skarpt.

När jag sedan kom hem så satte min älskling ihop min dator och jag höll tummarna och andan på att den skulle klara sig, och som det ser ut nu så har den gjort det...än så länge!!
Puh! Jag drog en lättnadens suck och är självklart överlycklig att den fungerar som vanligt igen.
Tack älskling för din underbara hjälp, än en gång!! Du är bäst!!
Men en sak har jag lärt mig. Stäng locket när jag inte sitter vid datorn och att INTE ha glas med dryck i närheten av  datorn. En olycka händer så lätt. Men denna gång hade jag tur och ingen är lyckligare än jag.

Nu har graderna blivit en aning varmare här uppe i norr. Termometern står på -17,2 och det är en jäkla skillnad sen igår. då det var -32 på morronen. I och för sig är det eftermiddag snart så det är väl lite dumt att jämföra så.
Snön har börjat falla lite smått men vad gör det? Det är i alla fall varmare ute. Jag vet att min syster inte håller med mig om snön för hon måste ut och skotta gården. Jag skulle mer än gärna hjälpa till med det men min arm tycker inte det samma som jag, tyvärr. För det är väldigt bra motion om inte annat och det bygger upp styrkan i musklerna som jag så väl behöver..men..men, det är inget att göra åt.

Här hos min H finns det ett gym i en av husens källare och jag har tänkt mig en inspektion av den, kanske jag kan göra något där när det är så kallt ute, ja vi får se. Känner för att komma igång med lite diverse motion för att kroppen ska komma igång lite mer.

Känner att helgen är i antågande trots att dagarna är desamma ändå. Kanske det vankas lite gomiddag tillsammans med nära och kära?..det får tiden utvisa:)

Ha en toppendag!
// En mycket gladare mamma mu

Hemskt!

Igår kväll hände något som INTE får hända. Jag råkade stöta till ett vattenglas som jag hade bredvid min dator och olyckan var framme:( Oj vad lessen jag blev och är det fortfarande. Nu hade jag tur för det fanns två dataexperter vid min sida och nu vet vi inte ännu om min lilla dator har klarat sig. Den står på tork just nu och några delar är bortplockade för att komma åt all fukt. Jag ska inte ha något glas med vatten i närheten av datorn igen.

Nu håller jag tummar och ben i kors och hoppas att det ska gå vägen.
Fortsättning följer......

406952

Pojken i randig pyjamas

Igår såg jag en film, pojken i randig pyjamas. Jag tyckte den var jättebra. Den skildrade hur en liten pojke i 8 års ålder fick uppleva hur livet kunde vara i ett arbetsläger som nazisterna hadeunder andra världs kriget. Bruno stötte på en annan pojke som satt i ett koncentrationsläger från andra sidan stängslet.
En fängslande och mycket bra gjord film som jag rekommenderar alla att se. Jag satt med tårar i ögonen på slutet av filmen. Den har tydligen bara visats på film i Stockholm, fråga mig inte varför.

Men som sagt, se den!

Pojken i randig pyjamas får högsta betyg av Ronny Svensson Foto: Buena Vista / image.net

Här är det kallare än kallast, -31 grader. Huvvaligen så vansinnigt kallt.  Fick känna på kylan nyss när jag sprang ut för att stoppa bilen i motorvärmaren.  Ska i väg och besikta min lilla skruttiga bil idag och jag håller tummarna för att det ska gå bra. Ett år till kan jag väl få? Nä det är ingen mening att ta ut  något i förskott men men vi får väl se hur det blir med den saken. Nu kokar kaffet och doften sprider si gi köket. Oj så gott det är med en kaffesluring på morgonen. Tror inte jag skulle överleva om jag inte fick min kaffedos varje morgon.

Kaffe är livets dryck!

God morgon!

Varmt om fötterna

Min snälla, gulliga och underbara storasyster har gett mig ett par helt underbart snygga och varma skor. De är gjorda av sälskinn och rävskinn och de är helt gudomligt varma och otroligt sköna. Jag behöver inga varma sockar i dem och jag kommer att använda dem väl i denna kyla som råder här uppe. Just nu kryper det närmare - 30 men jag håller mig inomhus mest hela tiden, men ska jag ut en runda så är det dessa snygga skor som pryder mina fötter.

Tack kära syster för dessa underbara skor! Älskar dig!



Sprider värme

Tänker fortsätta att sprida värme i kylan med ett kort till på den lilla sötnosen Joseph...oj oj, vad jag längtar hemöver nu. Vill bara gosa och mysa med den lille snutten.

Han är ju så UNDERBAR!



Endast fyra dagar gammal liten kille:)

Bilden är tagen av: Studio GJ Lannér

Faderslycka

Jag kan ju inte låta bli att sätta in alla bilder jag kommer över på mitt nytillkomna barnbarn och min lille son Tim.
Än en gång har Gitsy lyckats fånga en otroligt fin bild:) Gå gärna in på hennes blogg och titta på alla fina bilder hon tagit.
Och det här kortet är ett av de finaste..eller det är nog svårt att säga men jag är ju lite partisk kanske:)



Bilden är tagen av: Studio GJ Lannér
Men visst är de vackra?

KALLT!

Nu börjar jag bli en aning less på kylan trots att det inte är någon mening att klaga på sådant jag ändå inte kan göra något åt. Men här uppe i Jokkmokk är det kallt så in i helvete, ursäkta mitt ovårdade språk men jag måste förstärka hur jäkla kallt det är. Har bara varit ut och vädrat näsan när jag tvunget måste.
Termomtern rör sig knappt neråt. Och det pendlar tydligen mellan -23 -31 grader på vissa ställen. Nu längtar jag verkligen efter att få gå en lång promenad ute i ett vackert väder..Tänk om det bara vore -15 då hade jag inte suttit inomhus. Men det kommer det också.

Nu har jag fått en ny  operationstid, den 26 mars ska det ske och nu hoppas jag verkligen att det ska bli BRA denna gång. Är less på att ha det så här i handen. Men jag får ha förtröstan på att det ska bli bättre med tiden. Men en sak är säker, att jag ser verkligen inte fram emot att gå i gips 9 veckor till  och sen rehab på det, men vad är det att göra?
Nog kan jag lida ett tag till om det bara nu blir bra igen. Men det har ju min läkare sagt att så ska det bli.



Nu är det ju inte så ofta jag sätter ut en bild på mig själv men någon gång ska jag väl göra det också
Nu är det 1,5 år sedan jag hade detta stora gips på min arm. Gällivare sjukhus missade att jag hade två frakturer utan såg bara en,  så det är därför jag har fått sådana problem med eftervården.
Men jag ser ändå positivt på framtiden för jag har trots det blivit mycket bättre efter första operationen. Men ett litet ben i handen blev inte tillräckligt förlängt så det sitter helt löst. Så nu ska det sättas dit en ny benbit från min höft som ska fästa fast det lilla benet....sen ska jag vara helt återställd:)

Nä nu har jag klagat nog mycket.

Må gott!

Vilka kort!

Nu har fofografen Gitsy varit i farten igen och inte mig emot alls. Hon och farfar (till Joseph) var på besök igår och tog ett par underbara bilder av underverket både ensam och med sina föräldrar. Oj så otroligt fina kort. Hon är verkligen duktig.  Jag måste ju helt klart visa dem för alla och jag ska be om att få göra en förstoring på kortet som Tim, Sara och Joseph är med på. Jag vill ju ha förstoringar på alla kort. Vill ha det i svart/vitt och ställa det bredvid mitt kort jag fått på Henrik och Emelie, som också är taget av samma person, tror jag.

Kolla in de fina korten


Kortet är taget av Studio GJ Lannér



Taget av Studio GJ Lannér



Taget av Studio GJ Lannér


Titta och njut! Det gör jag flera gånger om dagen:)

Tack än en gång Gilla för att jag fick "stjäla" korten från dig:) Det uppskattar jag verkligen!
Kram på dig!

Trevlig kväll

Ikväll har jag haft en underbart trevlig kväll, med hyfsat god mat( kan man aldrig bli nöjd). Men sällskapet var det bästa. Victoria och Cecilia var här. Oj så gulliga de är, känner så mycket igen mina egna barn i dem. Hur mycket känslor de har för varandra och hur mycket de älskar varandra. Alla är vi olika, tycker olika och är i olika stadier i livet. Men jag tycker/anser att vi aldrig ska glömma hur vi själva var när vi var ung. Det har jag glömt massor av gånger. Börjar jag bli gammal:) eller få förstånd?? Kanske det?


Ikväll fick jag ett samtal som värmde mitt morders hjärta så, jävla mycket..ska inte säga mer men en sak är säker att jag känner mig så fruktansvärt glad över allt förtroende jag får och alla ni ska veta att mig kan ni lita på!
Liten är jag men mitt hjärta är stort.  Jag finns alltid för er!!

Glad och lycklig att få ha er i mitt liv!

© Bengt Hedberg

Kallt och mycket snö

Vaknade i morse och termometern stod på -24 grader..men solen den skiner och det ser så härligt ut från insidan, i värmen. Ska ta en promenad till affären men mer lär det inte bli, jo om det blir varmare. Nu ska jag ju inte klaga på det som inte går att ändra på men nog känns det som jag gjort som björnen, gått i ide:) Nej så farligt är det inte. Men det har snöat en hel del och snöhögarna är stora här på gården.

    

Ikväll kommer H:s systerdöttrar hit på middag och det ser jag fram emot. Det är så mysigt att få umgås med dem. Fin, fina tjejer. Sen blir det nog att bänka sig framför tv:n och se Let´s Dance. Tycker det är roligt att se hur dansarna utvecklas.

Ha en strålande dag!

Fira

Nu händer det mycket i min "lilla mamma mu" värld! Fick idag ett mycket glädjande besked!
Vad då?.. Jag hade varit och jobbat i Lycksele och var på väg mot Umeå.  Då blixtrade det till när jag passerade en fartkamer och naturligtvis så fastnade jag på en stor kamerabild som blev hemskickad från polisen!!
Snacka om att jag blev lessen, arg och besviken för jag var så säker på att jag körde under den tillåtna hastigheten.
Nu hade det snöat en hel del och alla skyltar var igenmurade med snö så det gick faktiskt inte att se vilken hastighet som rådde just då. Jag körde 60och trodde det var 70.





När nu detta hemska brev anlände i min brevlåda så skrev jag ett litet argt brev till svar (fick hjälp av H med dikterandet)med att jag inte tyckte det var mitt fel eller ansvar till fortkörningen.
Idagfick jag besked att förundersökningen lagts ner och jag hoppade av glädje..skulle vara så förbannat surt att betala 2400 kr för något somenligt min mening är Vägverkets skyldighet, att hålla hastighetsskyltarna rena från snö.
Jag fick RÄTT och ingen är gladare än jag.

Kanske jag ska köpa mig en trisslott?:)

Får fira detta med min älskling som hjälpte mig!!

Puss på dig! Goding!

Stolt

Idag har mina flickor varit och besökt lilla Joseph och föräldrarna så klart.  Jag har fått bilder och en liten filmsnutt av den lille.
Stolt berättar de om hur fin, söt och så otroligt vacker han är och jag kan integöra annat än att hålla med.  Dessutom så tycker flickorna att han är SÅ lik sin farmor:)
Inte för att det spelar någon roll men nog blir jag ju lite gladoch stolt över det också.
Oj vad jag önskar jag fanns där just nu men snart så anländer lilla farmor och då ska jag bli lite egennyttig. Då är det MIN tur. Ni andra får hålla er undan!!:)
Jag ska mysa och gosa som bara den, ta igen alla dagar jag inte kunnat vara där.
Samtidigt så tycker jag att Tim och Sara ska få sin egen tid med varandra och den lille så det inte är folk hos dem hela tiden.
När jag pratar med Tim så hör jag hur stolt han är och hans faderskänslor är så starka. Det visste jag att de känslorna skulle komma, helt klart. Jag har ju sett hur underbar han är med sina systersöner. Busar, myser och leker med dem, hur länge som helst. Han tröttnar aldrig på det. Hanär och kommer  att bli en riktigt omsorgsfull pappa och ge massor av kärlek till lilla Josef. Jag är även en mycket stolt mamma mu!!

Idag har jag också pratat med lillmamman Sara. Hon är lika lycklig som lillpappa. Hon kommer att ta hand om sin guldklimp och skämma bort honom så mycket samt ge honom all den kärlek:) Hon är verkligen en jättegullig tjej som krypit in i mitt hjärta. Tycker om henne så mycket....oj vad vi har mycket att prata om när jag kommer hem. Kram på dig! Lill mamma:)
Nej nu ska jag inte hålla er på halster längre utan nu ska jag STOLT visa  lite mera kort på den lilla gullungen.

Farmors lilla gullis!
                              



                                                                                                                                
Men helledudandes så fin han är!!

Nu är det ju inte bara våran familj som är stolt och glada utan det är ju Saras familj lika mycket. Det finns en lika stolt mormor och morbröder i lillemans liv:)
Vi är lyckliga allihopa!!
Puss och kram på dig lilla gullesnutt!!

Det skulle också vara så roligt om ni lämnade en liten kommentar då och då:)

Må gott!!

Marknan

Har ju lovat att jag ska sätt in lite bilder från marknan. Nu hade jag inte kameran med mig alla gånger, alldeles för lite vill säga men någon bild ska jag väl lägga upp. Nu är det vissa personer som INTE vill att jag sätter ut kort på dem och det måste respekteras, helt klart.
Men nu är det så här att jag har fått en ny syster som blivit inadopterad i vår klan och jag vill ju givetvis visa upp henne för alla:) Får se om jag blir bojkottad av henne nu men det tror jag inte....

Välkommen in i familjen kära "lillasyster"



Sen så var min gulliga brorsdotter Sofia hit en sväng ochhon fick den fina pälsmössan av mig.
Tycker hon är mycket snyggare i den än jag.. eller hur??



Sen kära vänner har jag inte mer att erbjuda för denna gång.
Ska bli bättre på att fota men jag kommer aldrig att bli lika duktig som Gitsy. Gå gärna in och kolla hennes underbara foton.

Ha en toppendag!

Farmor!!

Men nu ska ni få veta att det har hänt..det jag trodde jag skulle få vänta mycket längre på än jag fått göra. Jo jag, lilla JAG har blivit farmor idag. En litenJoseph har kommit till världen kl 15.16 som väger 2875 g och är 48 cm lång.
Helt otroligt att min lilla, lilla son Tim har blivit pappa pu idag, mycket att smälta för honom men han är så lycklig, så lycklig och han är inte ensam om att dela den lyckan. Hela familjen, alla nära och kära är så glada och önskar dem all lycka till. Sara, min lilla Sara har varit en otrolig kämpe idag. Och lyckan är fullständig. Nu har jag inte pratat med henne än för jag vill helst inte störa för mycket utan jag har haft kontakt med Tim i stället, men imorgon är det farmor som ringer och får alla detaljer utav lill mamman:)

Nu skulle jag haft en flaska champagne att skålai men ett glas gurkvatten får duga:) Oj så stort det är det här. Minns ju när mitt första barnbarn föddes. Då var jag med på förlossningen. Och det var en upplevelse utan dess like. Ja alla barn jag har fött, mina fyra, har helt klart varit det bästa som hänt mig, inget snack om saken. Men att få vara med och stå bredvid, det är en helt annan upplevelse. Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om det, men det får bli en annan gång. Idag är det Tim och Saras stora dag.

Men nu ska ni få se det lilla underverket!!



Tack Gitsy för den retuscherade bilden!

Visst är han vacker?:)
Lilla Farmor är stolt!!

Spänning!

Nu är  min son och hans sambo på förlossningen. Jag väntar med spänning på att få ett telefonsamtal som säger att den lille har anlänt till världen. Oj oj! Det var meningen att jag skulle vara med på förlossningen men den lille har tydligen bestämt sig för att komma ut fortare än så. Han är beräknad till den 21 februari men så kommer det inte att bli.

Nu vet jag att Tim är nervös men väldigt glad!

Jag återkommer med mera detaljer senare, när jag vet nå mera.

 

Galen marknad

Nu är marknan över och visst har det varit kul, för en del har det nog varit HELT GALET. Hittade ett kort på facebook som jag bara måste visa..



Detta är taget i ölkåtan av någon som jag inte känner men kan för den skull inte låta bli att visa den för er.
Nu kommer jag ju att ladda upp lite bilder som jag själv tagit, men helt klart kan en del bli alldeles snurrig av marknadstok:)

Ha en bra dag!

Packad och klar!

Kom hem vid nio ikväll och sen har jag packat och det är inte lilla packningen jag kommer att ha med mig. Undra om min dotter kommer att bli spak när vi ska lyfta in min STORA väska i bilen. Har ju nu blivet oberoende försäljare, som det så fint heter. Och jag har ju tänkt att jag ska sälja mina varor till de som är intresserade i Jokkmokk till en början. Nu var jag ju lite dum som inte bad dem skicka sakerna direkt till min älskling, men ibland är man efterklokt.

Nu är jag uppåt värre, planerar och hoppas jag fått med mig allt men jag har ju varit smart  och lämnat en del kläder, speciellt varma vinterkläder där uppe så jag behöver ju inte släpa med mig det i alla fall..Datorn SKA med, kan ju inte klara mig utan den.
Oj vad det ska bli härligt att komma upp och andas marknadsluft. Det har ju en speciell doft och känsla..Ja jag vet, jag är glad. Undra vad det beror på;)

Nej nu ska jag tvätta mig och lägga mig i sängen, ringa mannen med stort H. Sen kallar snarklådan för imorron så smäller det!
Må så gott!!





Snart smäller det!

Oj vad tiden rusar iväg men trots det så går den sakta. Konstigt nog så fyller jag dagarna med alla möjliga sysslor.
Jag har i och för sig haft ganske mycket jobb de sista veckorna. Och det känns toppen, men jag längtar ju efter min Älsklings H, ska bli så härligt att äntligen få träffa honom, nu är det bara EN dagar kvar, sen smäller det!
Nu ska jag ta igen tre veckors längtande efter min sötnos, och dessutom är det ju marknan i Jokkmokk och det ska också bli så roligt. Träffa vänner man inte sett på länge, gå runt och flanera, party  och allt det andra som ingår i dessa dagar.

Imorgon eftermiddag styr, jag, min dotter och hennes sambo kosan till Jokkmokk men vi lär ju komma vid 22 tiden, men vad spelar det för roll, ingen alls.
Ser verkligen fram emot att få komma iväg.
Nu är jag inne på andra kursveckan och det är full rulle, har inte haft tid att skriva så mycket här men det ska bli ändring på den fronten.
Ha det så gott!
Vi ses!

RSS 2.0