Paltkok

Är nu i Jokkmokk hos min älskling och igår, trots min begynnande förkylning så hade jag bestämt mig för att koka palt. När jag sätter igång med paltkok så brukar jag bjuda in nära och kära på paltkalas. vilket jag gjorde även denna gång. Mina nya goa "vänner", Victoria och Cecilia kom hit och åt med oss, lillebror tog sig nerför trapporna, så även min svåger...(som tog med sig palten hem istället)  Det är ju inte så ofta som man sätter igång med en sådan rätt. Det tar ju en del tid i anspråk, en si så där...två timmar tolalt, Det blir en del kladd och gris så köket får man städa medan palten kokar, men det är det ALLTID värt!! Alla som gillar palt kan intyga om det.

Palten ska serveras med extrasaltat smör/ bregott, lingonsylt och sirap för den som vill. Och så måste man ju bara ha ett stort glas kall mjölk...mmmm så gott!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0