Tävling!

Är runt och surfar och letar efter en mall till en sängkappa och vad stöter jag då på? Jo en tävling där man kan vinna en riktigt lyxig espressobryggare http://www.skonahem.com/tavling/2008/vinn-en-lyxig-espressobryg/
Så ta chansen ni andra..kanske någon av oss blir den lyckliga vinnaren:) Hoppas det!
Kram och må gott!!

Diskmaskin!

Kan ni tänka er att efter alla år utan diskmaskin har jag snart en installerad hemma hos mig:) Behövs den? Nja...knappast men när jag är hos min älskling så finns det en sådan här och jag har blivit lite bekväm av mig och tycker det är underbart skönt och att slippa ha disk på tork, känns toppen,
Min nyfunna vän Maria frågade mig vad jag önskade mig i julklapp och jag skämtade till det och sa:
- En diskmaskin och en ny bil!
- Men du kan få en av mig!! svarade hon
- Men är du inte klok! Jag skojade ju bara..
- Men jag vill bli av med min så du kan få den istället!!

Oj Oj! Trodde först att hon skojade men igår ringde hon och frågade om jag kunde hämta den i mellandagarna när min bror och Håkan är hos mig. JA!! svarade jag, självklart tar jag tacksamt emot den. Det är väldigt snällt och otroligt generöst av henne, tycker jag, så TACK min kära vännina:) Det uppskattas enormt mycket av mig och jag undrar hur jag kan återgälda dig, på något sätt. Ska nog tänka ut något bra. Hon ställer upp för mig i alla väder, det är bara att ringa. En riktig vän i alla lägen. Är så tacksam att vi fick träffa varandra.

Från något positivt till något fruktansvärt hemskt!
I lördagskväll eller natt (enligt tidningen) så befaras en 40 årig man ha druknat här i trakterna. Efter att ha färdats på dålig is med skoter...huga och huvva så tragiskt. Än har de inte hittat mannen och jag hoppas att de gör det, med tanke på hans familj.
Usch vad livet kan förändras fort, man får vara lycklig över det man har och glädjas för varje dag som går. Man vet ju aldrig när man själv är "kallad"....nä nu ska jag inte vara så negativ men när det händer sådana tragiska olyckor så börjar man/jag tänka efter lite mer.


Nu är det jul här i vårt hus:)

Nu har jag pyntat klart här hemma hos Håkan, med lite stjärnor och kulor som hänger i fönstren, samt stakarna är på plats. Men vart är julstämmningen?? Hittar ingen alls just nu och vet inte varför. Jag har ju inte stökat och bökat i köket eftersom vi är bortbjudna på julafton och sen åker vi ner till Umeå på annandan så varför ska jag lägga ner en massa energi på det? Men nog blir det lite konstigt ändå. Nu för tiden tvättar jag kanske en gång i veckan!!! Förrut var det tre maskiner om dagen...ja nog har tiderna förändrats men jag ska inte klaga. Jag har gjort mitt under många år, med fyra barn och full rulle om dagarna. Nu hinner jag med att göra vad jag vill och när jag känner för det...men risken är ju att jag blir lite lat och tänker "äh! jag gör det sen" och om det blir sen är ju en annan fråga. Mina projekt ligger på hög och jag ska och har bestämt mig för att ta itu med dem. Jag funderar på att sy en sängkappa till min säng och hoppas inte det är för svårt att göra det, men men vi får väl se om jag tar med mig min symaskin när jag åker upp hit igen efter nyår.

Ja nu står julen för dörren och klapparna är nästan helt klara. Nu har jag bara EN kvar att köpa och det blir nog den svåraste. Ska ta mig ut en sväng idag eller imorgon och försöka hitta den.
Nu ska jag fortsätta att söka efter julstämmningen som inte infunnit sig än, tror jag ändå ska göra lite julgodis till oss två. Något gott att smaska på vill jag ju ändå ha.
Må så gott!

Kallt och trist!

Idag är det kallt här uppe i norr, -15 grader. Ska ändå försöka ta mig ut på en promenadrunda med min kära syster.
Just nu känner jag mig lite uttråkad och vet inte riktigt vad jag ska hitta på för att känna mig lite piggare, är väl nere i en liten svacka...som kommer lite nu och då, men det går över:)
Jag längtar efter mina barn och barnbarn mer nu än någonsin, kanske det är så för att det närmar sig jul och att de ska vara på var sitt håll...fick ett så gulligt sms av min lilla Emelie..det gjorde mig så glad och jag känner mig så älskad av henne....hon lyfter upp sin lilla mamma med sitt gulliga sätt



Hon är lika vacker på utsidan som insidan...eller hur? Ja! säger alla ni som känner henne:)

Idag ska jag inte göra så mycket annat än hänga i soffan och framför datorn, jo kanske slå in lite julklappar.

Hoppas ni alla har en toppendag!
Kram

Ett tag sedan!

Nu har det gått ett tag sedan jag var inne och bloggade, vissa dagar händer det flera gånger och sen kan det gå några dagar. Lite uppdatering sen sist..
Jag har jobbat en hel del när jag varit hemma i Umeå, samt varit med mina barnbarn, sprungit på stan och shoppat julklappar, vi har firat lilla julafton tillsammans eftersom mina barn kommer att fira julen på olika håll iår. Det var jättemysigt och de små liven var överlycklig för sina klappar och det kändes så härligt att få umgås med alla. Livet förändras fort och snart har alla mina fyra barn sina egna familjer förutom Kennie som fortfarande bor hemma i moderslyan.

I onsdags var jag till läkaren och han gav mig beskedet att armen måste opereras igen, han sa:
-orkar du med en till operation?
Jag svarade:
- Vad har jag för val? Ha ont och inte kunna jobba i framtiden eller försöka göra något åt det?
- Då blir det så! svarade han
Ja ja ja....jävla skit att det inte kan bli bra, nu har det faktistk gått ett och ett halvt år och visst är det bättre men inte bra. Det är ju bara att hoppa på tåget igen och jag hoppas innerligen att jag har lyckats få mig ett jobb innan dess. Jag kommer ju att bli sjukskriven i minst tre månader....inte alls roligt men men...nu ska jag inte tjata om det mera.

Nu är jag i alla fall i Jokkmokk, körde upp i onsdags och här ska jag fira julen tillsammans med mina kära, och det ser jag fram emot. Igår var jag med min syster och svåger till Gällivare för att inhandla diverse saker men vi hittade INGENTING!!! Jag hade väl inte tänkt köpa ngt speciellt men min syster skulle köpa ett och annat som helt enkelt inte fanns, så hon var väldigt besviken över det.
På kvällen så var jag på en julshow tillsammans med Håkans syster och en av döttrarna, den yngre stod på scen och spelade både teater och sjöng som en liten gudinna:) Cecilia strålar av tuffhet och självförtroende men samtidigt är hon så himla söt och go. Det var verkligen roligt att se henne...Tror hon kommer att gå långt, hon vet vad hon vill:)

Idag ska jag pynta lite mera i Håkans lägenhet, byta lite gardiner och städa. Här ser ut som en rövarkula, med grejer överallt. När jag kommer hit så är det en hel del grejer som måste städas undan så det är delvis mitt fel att det ser ut som det gör så det är bara att kavla upp ärmarna och sätta igång.

Nu strax ska jag gå över till min syster och färga hennes hår och eventuellt blir det att jag och Hans-Åke ska klä granen.
Det ska bli kul, ska ta med kameran så ni får se resultatet. Ikväll ska vi grilla entrecoté och favoritsvågern kommer hit på middag, syster yster..hon ska ut och rumla med sina kompisar och det är hon väl värd. Hoppas hon får en toppenkväll.
Nä nu ska jag börja med alla mina projekt, känner mig laddad och utvilad idag.

Ha alla en toppendag och du Mia...
Jag tänker på dig och känner med dig!
Tusen goa kramar!

Min dag!

Humör: Känner mig relativt pigg, trots att jag nattugllat framför symaskinen.
Gjort: Sytt gardiner och igår kväll och halva natten
Planer: Massor...ska städa, handla, packa, laga mat, duka för att sedan fira lilla julafton med mina barn och barnbarn:)
Ser på: Kollar lite nyheter samtidigt som jag bloggar

Lyssnar på: Ljudet av människor som pratar
Läser: Ingenting
Dricker: Kaffe!! Alltid på morgonen

Äter: Ingenting, det är för tidigt
Bästa: Att få umgås med mina älsklingar
Sämsta: Att jag är lite stressad
Barn: Förhoppningsvis så är de på topphumör
Väder: Blåsigt och 3,4 ute...känns som en vårdag:)


Gratis är gott!

Hej alla som vill få lite extra gratis makeup! Titta hit!
Man måste väl värva lite vänner och logga in på en del sidor men så småningom så dimper det ner ett presentkort som man kan handla makeup för. Inte helt dumt, eller hur?
Så ta chansen ni också och gå in på denna sida: http://www.gratismakeup.se/Register.asp?r=124337 

Lycka till!!

Ikea

Jag fick in ett tolkjobb i Sundsvall på tisdag och jag blev överlycklig:) Oj nu skulle jag få frossa lite bland Ikeas saker, men idag fick jag beskedet att uppdraget blivit avbokat...tyvärr:( Jag såg fram emot att få ranta runt och rota i deras hyllor men men....det kommer väl fler tåg. Min kära dotter Emelie blir nog mest besviken för jag skulle köpa en del saker åt henne, men nu får de åka dit själva istället.


Ingenting är omöjligt!


I lördags kom hon hit med gofika och glatt humör. Små pojkarna åt så mycket fika så lunchen fick vi skjuta upp till senare. men vad gör väl det...På kvällen kom Emelie och Henrik hit och vi såg stjärnor på is och sen spelade vi monopol. Men oj så kul det var:) Det är massor med år sedan jag spelade det och likaså för Håkan. Kvällen gick fort men det var så roligt att få mysa med de stora barnen oxå.

Nä nu ska jag göra lite nytta.
Ha en toppendag!!

Helgen

Helgen har varit så underbar..mina barnbarn kom hit i lördags och det var full rulle hela tiden, allt från dataspel till kojbygge samt en hel del gitarrrspelande av den lilla Theodor:) Håkan spelade hårdrock och det gillade den lilla grabben helskarpt..så fort musik spelades så hämtade han gittaren och så bar det iväg, med sång och musik. Många goda skratt har vi fått och njutit av deras glada upptåg:) Oj så roligt det är när de är här hos mig! Ville inte att de skulle åka hem men jag var tvungen att jobba på söndag så det fanns inget att välja mellan..

Här kommer lite bilder av helgens upptåg:

Spelar madagaskarTheodor spelar gitarr

Men det roligaste av allt hann jag inte med att fota, tyvärr.
Håkan hade ordnat ljussligor till pojkarna som de gillar helskarpt, men till saken:) Theodor går alltid undan och vill vara ifred när han gör sina behov så Håkan hittade honom på toan, liggandes på golvet med ljusslingan tänd, bredvid sig, och han hade en Kalle-Anka tidning framför sig och då passade han på att göra det som många andra gör på toaletten....bajsa:) Jag skrattade gott åt situationen, de flesta sitter på toan, läser en tidning och bajsar, men den lilla skorven ville ha det lite extra mysigt istället:) Synd att jag inte han fånga honom på bild.


Nu längtar jag till nästa gång gullisarna kommer på besök.

Må så gott!

syprojekt och barnalek!

Nu har jag mina ögonstenar hos mig. De kom kl 8 i morse och de ska sova över hos mig. Så här råder det full aktiviteter. Ja..just nu är det ganska lugnt för småttingarna sitter och ser på Alvin and the chipmunks....en jätterolig film, Kennie..sonen har åkt till arbetet, Håkan vilar lite och jag bloggar lite mellan diskning och undanplock. Ska strax dra fram min symaskin och sy mig ett par röda julgardiner till köket, hade jag tänkt mig.
Emelie, dottern..dök upp med gofika vid halv elva och vi har suttit och surrat, busat och fikat i ngn timme innan hennes Henrik kom för att hämta henne. En trevlig lördag förmiddag må jag säga. Hade tänkt mig ut och leka en stund i lekparken men barnen tycker det är roligare med kojbygge, så vi tar en mysdag...med lite ditt och datt. Nu är det så länge sen jag hade mina småttingar hos mig så jag njuter av varje sekund.

Nu kallar disk och symaskinen på mig.
Ha en underbar lördag:)

Hemma igen!

Anlände till stan igen i tisdagskväll. Och det känns härligt att vara hemma igen! Jag snurrade runt som ett tok och fick iaf upp lite julstjärnor och tomtar, men jag fortsätter att göra färdigt till helgen.
Igår klev jag upp tidigt för att köra upp till Vilhelmina och det var en resa för sig....puh! vilket skitväder, det snöade och det var så svårt att se vägen av all snörök när jag råkade hamna bakom en lastbil. Ibland undrar jag vad jag gett mig in på när jag kör 50 mil på en dag för att jobba några timmar...ja någon måste ju göra det jobbet. Så igår kväll var jag hemma halv åtta på kvällen efter att ha jobbat i 14 timmar. Nu snart beger jag mig till Lycksele för nästa jobb. Men det blir en kortare resa än gårdagen. Det är väl ca 13 mil enkel väg men här har det regnat så jag hoppas inte det har frysit på efter vägen, men fördelen med att köra i inlandet är att det förmodligen är vinterväg, hoppas jag.
Nä nu har jag klagat nog:) Jag är ju faktiskt glad över att jobba som tolk och trivs som fisken i vattnet.

Ha en bra dag!

Snart bär det iväg!

Umeå...kära Umeå...here we come!


Webbkamera - Umeå



Nu är det dags att styra kosan hemåt och det känns verkligen jättebra. Vill hem och mysa med mina barn och barnbarn, saknar dem så vansinnigt just nu.
På lördag ska jag ha en heldag med mina små och det ser jag verkligen framemot, vet inte vad vi ska hitta på, kanske ett besök på badhuset, lite bak och annat kul, eller så blir vi bara hemma och umgås, spelar spel och myser.
Nu ska jag jobba i två dagar och det känns toppen att göra något annat, trots att det blir många mil till inlandet, jobbar ena dagen i Wilhelmina och dagen efter i Lycksele, men sen blir det en del julpyntning hemma.

Ha ni alla en toppendag!

Utmaning!

Surfade in på gulliga Victorias bloggsida och hon utmanade alla som läser hennes blogg med detta

Tre hårda julklappar
1. Ny bil
2. En resa
3. En kamera

Tre mjuka julklappar
1. Pengar...(tycker som du, Victoria:)
2. En mysig morronrock
3. Kläder

Tre viktiga julklappar
1. Att alla mina nära och kära får en underbar jul med mycket kärlek.
2. Att jag ska få mig ett nytt och välbetalt arbete.
3.  och till sist så önskar jag att alla mina nära och kära får hålla sig pigga och friska

Jag utmanar den som läser :)

Pälsmössa!

Igår var det en mkt snöig och kall dag men vi begav oss ut på en liten promenad runt torget och i en del butiker för att kolla läget lite grann, men jag tror att vi mest pratade med en massa folk. Det är ganska mysigt att bara trava runt och surra lite med än den ena och den andra. Mest blev det ju prat om min älsklings tillstånd efter bilolyckan. Idag mår han mkt bättre och har inte så vansinnigt ont men de starka medicinerna som H har ätit sen olyckan har gett honom en del abstinens. Är det inte det ena så är det något annat.

Men tillbaka till vår rundvandring....jag hittade mig ett par tovade ullsulor som jag ska stoppa i mina vinterskor. Varmt och skönt när det är lite kallt ute. Vi tittade in på Röda Korset där en av mina kära systrar jobbar ibland som volontär. Vi  drack lite glögg och åt pepparkakor och jag snurrade runt i butiken och jag hittade en gammal men väldigt fräsch pälsmössa som jag provade och damerna blev eld och lågor...de tyckte jag passade så bra i den och H tyckte likaså, så jag slog till och köpte den:) Den kommer jag att ha användning för när det blir skoterkörning och givetvis till vintermarknaden. Håkan tyckte jag såg ut som en söt liten korsach..


Foxy Pälsmössa i gruppen Kläder hos  (FUR01-BLACKr)

Pälsmössan liknar den här på bilden. Men en sak är säker..jag kommer inte att frysa om mina öron eller huvud.
Nu sitter jag hos min andra syster med min favoritsvåger och vi dricker kaffe, surrar och läser tidning och pratar om dagens nyheter. Alltid lika trevligt att vara här.
Imorgon bär det av till Umeå igen. Ska hem och jobba lite samt julpynta. Min kära särbo följer med ner eftersom han är sjukskriven och behöver lite luftombyte. Ska bli skönt att komma hem ett tag.

Ha en härlig måndag!

RSS 2.0